GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνοτουρκικά: Πώς κλείστηκε το ραντεβού Δένδια - Πομπέο - Τι τρομάζει την Ουάσινγκτον - ΒΙΝΤΕΟ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών. Δια ζώσης συνάντηση θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδ...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών. Δια ζώσης συνάντηση θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο την Παρασκευή 14 Αυγούστου με το παρασκήνιο για το πώς κλείστηκε η το ραντεβού των δύο ανδρών να είναι πλούσιο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, "το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο τρομάζει την Ουάσινγκτον η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με σοβαρότητα με το θέμα. Η αμερικανική κυβέρνηση σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο εξήγησε σε όλους τους τόνους στην Άγκυρα ότι απορρίπτει κάθε προκλητική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας και ζητήθηκε από την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου".

Σύμφωνα με το OPEN, η συνάντηση Δένδια - Πομπέο είναι κρίσιμη και από χθες συζητείτο να ταξιδέψει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε μια από τις δύο χώρες που θα επισκεφθεί ο Πομπέο και επελέγη η Βιέννη. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης διαδραμάτισε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Επαφές με την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε και ο Πρωθυπουργός και δεν αποκλείεται μια συνομιλία Μητσοτάκη - Τραμπ, όπως μεταδόθηκε. Η Αθήνα ζητεί από τις ΗΠΑ να συνετίσουν την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση