GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ οι Ένοπλες Δυνάμεις! Με στολή παραλλαγής στο Μαξίμου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Όλα θα πάνε καλά!»

Σε ετοιμότητα είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η Τουρκία ανεβάζει και πάλι την ένταση με νέα Navtex. Απέπλευσε ήδη το Oruc Rei...

Σε ετοιμότητα είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η Τουρκία ανεβάζει και πάλι την ένταση με νέα Navtex. Απέπλευσε ήδη το Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών!

Ο ελληνικός στόλος είναι στις θέσεις του και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, ενώ νωρίτερα συνεδρίασε στο ΓΕΕΘΑ το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης.

Μετά την ολοκλήρωση ΚΥΣΕΑ, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που προσήλθε με στολή παραλλαγής στο Μ. Μαξίμου δήλωσε λακωνικά: «Όλα καλά, όλα θα πάνε καλά»!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Επίσης έχουν ανακληθεί οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τουρκική Navtex, ενεργοποιείται από σήμερα, 10 Αυγούστου, και θα ισχύει έως και τις 23 Αυγούστου. Το Oruc Reis, το οποίο από την Κυριακή έχει κλείσει τους πομπούς του, απέπλευσε από την Αττάλεια, συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου.

Η περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Τουρκία

Επίσης, από σήμερα το πρωί, στις 05:00, ενεργοποιείται και η Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Η νέα κλιμάκωση, ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση