GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνική Λύση: Eνστάσεις αντισυνταγματικότητας επί των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας έναντι των συμφωνιών καθορισμού θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος - Ιταλίας και Ελλάδος - Αιγύπτου, κατέθεσε...

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας έναντι των συμφωνιών καθορισμού θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος - Ιταλίας και Ελλάδος - Αιγύπτου, κατέθεσε, κατ' άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, η Ελληνική Λύση.
Η Ελληνική Λύση υποστηρίζει ότι, "συγκεκριμένες διατάξεις των προς κύρωση νομοσχεδίων προσκρούουν ευθέως στην παράγραφο 3 του άρθρου 28 του Συντάγματος, παραβιάζοντας τις αρχές της Ισότητας και της Αμοιβαιότητας, που το Σύνταγμα θέτει ως προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσει η χώρα μας σε περιορισμούς στην άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας".
"Ειδικότερα", αναφέρει, "με τα νομοσχέδια αυτά εισάγεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά και επομένως μικρότερη ΑΟΖ, με παραβίαση της αρχής της ισότητας, χωρίς αμοιβαία να κερδίσει από το αντισυμβαλλόμενα κράτη, αντίστοιχες σε έκταση θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα. Η Ελληνική Λύση υποστηρίζει, ότι "η Εθνικά ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο και ζητά από την κυβέρνηση, "να την υλοποιήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση