GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ οι Τούρκοι το ίδιο! «Γιατί πέθανε η Ebru Timtik...»

Gianna Kouka   Γιατί πέθανε η Ebru;   Επειδή ήταν μαχήτρια.  Επειδή στήριζε το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Επειδή ήταν με το μέρος των ...


Γιατί πέθανε η Ebru;  
Επειδή ήταν μαχήτρια.  Επειδή στήριζε το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Επειδή ήταν με το μέρος των φτωχών, των εργατών. Επειδή δεν κοίταζε τη δουλειά της. Έκανε τη δουλειά της. Υπερασπιζόταν τον λαό, ήταν η δικηγόρος του λαού. Η δικηγόρος των καταπιεσμένων της Τουρκίας.

Επειδή ήταν η συνήγορος της οικογένειας του Μπερκίν. Του Μπερκίν Ελβάν, του Κούρδου εφήβου, του Μπερκίν που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στην Κωνσταντινούπολη. Του Μπερκίν που πέθανε στα 15 του μετά από κώμα 269 ημερών. Του Μπερκίν που χτυπήθηκε από κάνιστρο δακρυγόνου στο κεφάλι από μπάτσο. Που τον σκότωσε η Τουρκική αστυνομία.

Επειδή ήταν κρατούμενη για περίπου 3 χρόνια. Επειδή την κατηγόρησαν ως τρομοκράτη. Επειδή όπως αναφέρει το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο «υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça , που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας.»
Επειδή μετέτρεψε την απεργία πείνας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου κι άντεξε 238 μέρες νηστική.

Γιατί πέθανε η Ebru;
Η Ebru πέθανε επειδή τη σκότωσε ο φασισμός γι’ αυτό πέθανε. Επειδή τη δολοφόνησε ο ιμπεριαλισμός γι’ αυτό πέθανε. Η Ebru δολοφονήθηκε επειδή αντιστάθηκε. Η γενναία μαχήτρια πέθανε επειδή ήταν «πάντα στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν» όπως είπε κι Λόρκα.

Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές και αγωνίστριες.
Να θυμάσαι τ’ όνομα της. Ebru. Ebru Timtik.
Αθάνατη συντρόφισσα!

Γιώργος Πήττας
Η απόλυτη σιωπή κάποιων - δεν είναι λίγοι αυτοί- ισοδυναμεί με επιβράβευση της συστηματικής κτηνωδίας στην οποία επιδίδεται εδώ και χρόνια ο Ερντογάν και οι πολιτικοί του σύμμαχοι. Κατά κανόνα αυτοί οι σιωπηροί, είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν σύσσωμο τον λαό της Τουρκίας ως "εγκληματία" "μογγόλο" και "βάρβαρο" χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την εξωφρενικά αγράμματη έκφραση, πως δήθεν πρόκειται για "λαό που δεν έχει ιστορία και πολιτισμό, αλλά μόνο ποινικό μητρώο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση