GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίβανος... «Excusatio non petita accusatio manifesta»...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Excusatio non petita accusatio manifesta » " Συγνώμη που δεν ζητήθηκε είναι σαφής κατηγορία &qu...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Excusatio non petita accusatio manifesta»
"Συγνώμη που δεν ζητήθηκε είναι σαφής κατηγορία"
Μεσαιωνικό...
λατινικό γνωμικό
«Chi si scusa si accusa»
"Αυτός που ζητεί συγνώμη κατηγορεί τον εαυτό του"
Η μεταφορά του λατινικού γνωμικού στην ιταλική γλώσσα σήμερα

1 Αυγούστου 2020... Μια σημαντική πολιτική είδηση για τα τεκταινόμενα στη μαρτυρική Μέση Ανατολή, που εξαφάνισαν τα ΜΜΕ κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία: «Χεζμπολάχ: Ο Άσαντ "βασικός σύντροφος" στον πόλεμο του 2006 εναντίον του Ισραήλ».
Τον Ιούλη του 2006, όταν η Χεζμπολάχ κατατρόπωσε τη σιωνιστική επίθεση του ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος της Παλαιστίνης. 33 μέρες ήταν αρκετές στη Χεζμπολάχ για να ταπεινώσει τον δήθεν "ανίκητο στρατό" των σιωνιστών και να επιφέρει μια ντροπιαστική ήττα στο Ισραήλ, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ [Βλέπε σε: 14η Αυγούστου... η επέτειος της Νίκης της Χεζμπολάχ!].
Ο Hussein al-Khalil, πολιτικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah, αποκάλυψε με λεπτομέρειες το ρόλο που διαδραμάτισε η Συρία σ' εκείνο τον πόλεμο του Ιούλη 2006, που ντρόπιασε το Ισραήλ.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του [βλέπε, 1 Αυγούστου, σε: Al-Manar], ο Khalil μεταξύ πολλών αποκάλυψε:
«[...] Ο συριακός στρατός παρείχε στρατιωτικά εφόδια στην αντίσταση κατά τις ημέρες του πολέμου του Ιουλίου...
Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ ήταν βασικός εταίρος στην Νίκη επί του Ισραήλ και η θέση του είναι απολύτως αξέχαστη...
Ο συριακός στρατός άνοιξε τις αποθήκες του και έστειλε όλα του τα ποιοτικά όπλα στην αντίσταση, όπου ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος στη συνέχεια δολοφονήθηκε [Βλέπε σε: Θυμηθείτε αυτή την ημέρα: 3 Γενάρη 2020], επίβλεψε τη μεταφορά αυτών των όπλων...
Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ δεν ξεχνά το ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και ακολούθως ανταπέδωσε... [...]».

«Λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό, με περισσότερους από 100 νεκρούς και 4.000 τραυματίες, ο ισραηλινός στρατός εκδίδει μια δήλωση αποποίησης...
διπλή γκάφα...
1) "Excusatio non petita accusatio manifesta"
2) "Αυτή τη φορά δεν έχουμε σχέση", είναι σαν να λες "Ομολογούμε πως όλα τα άλλα εγκλήματα στη Μέση Ανατολή ήταν δικά μας"
Έκρηξη "αποθήκης εκρηκτικών στη Βηρυτό - Πρόσφατος ισραηλινός βομβαρδισμός στη Συρία»
Γερουσιαστής Fernando Rossi

Ο φίλος και σύντροφος Νάντο (Fernando Rossi) είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζώο με ένα αισθητήριο που δύσκολα λαθεύει. Σε ζητήματα της Μέσης Ανατολής είναι από τους καλύτερους γνώστες αυτού του χώρου. Μαζί βρεθήκαμε στη Γάζα, τη Βηρυτό, τη Συρία κι αλλού... είναι μεγάλος δάσκαλος.
Ο Άξονας της Αντίστασης είναι νικηφόρος... το σιωνιστικό-ναζιστικό καθεστώς απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη  θα λάβει ότι του αξίζει.

«Στη ζωή ενός ανθρώπου αργά ή γρήγορα φθάνει η μέρα
όπου για να πάει εκεί που θέλει,
αν δεν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα,
πρέπει να γκρεμίσει τους τοίχους
»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση