GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικά F-16 και γαλλικά Rafale «σκίζουν» τον αέρα της Κύπρου - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Όπως μεταδώσαμε χθες από την πρώτη στιγμή στο enikos.gr, συνολικά 8 μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως μεταδώσαμε χθες από την πρώτη στιγμή στο enikos.gr, συνολικά 8 μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, σπέρνοντας πανικό στους Τούρκους.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τετραμερής δραστηριότητα Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας με την επωνυμία «ΕΥΝΟΜΙΑ». Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των 4 χωρών για παρουσία στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Ενέργειες υλοποιήθηκαν στο θαλάσσιο στην περιοχή Νοτίως της Κύπρου, από 26 μέχρι 28 Αυγούστου 2020 όπου εξετάστηκε μεγάλο φάσμα ναυτικών και αεροπορικών αντικειμένων αλλά και θεμάτων Έρευνας και Διάσωσης. Σε αυτή συμμετείχαν Αεροπορικά και Ναυτικά Μέσα από τις 4 χώρες.

Την τελική φάση, πού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή, Νότια της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πλαισούμενος από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και τους Ακόλουθους Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας. Η επιτυχής διεξαγωγή της δραστηριότητας καταδεικνύει και τη θέληση των 4 κρατών για την δημιουργία μιας ενισχυμένη, συλλογικής, ναυτικής παρουσίας, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στο διάλογο και στη συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα ότι η Τετραμερής Συνεργασία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση