GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι απάντησαν Χαρδαλιάς και Τσιόδρας για lockdown και SMS - ΒΙΝΤΕΟ

Το σενάριο που συζητείται ευρέως το τελευταίο διάστημα περί επαναφοράς του μέτρου της αποστολής των SMS, κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος...

Το σενάριο που συζητείται ευρέως το τελευταίο διάστημα περί επαναφοράς του μέτρου της αποστολής των SMS, κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία στη φαρέτρα της κυβέρνησης, αλλά όλα αυτά τα εξετάζουμε βήμα-βήμα, όπως ανέφερε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, διαβεβαίωσε και πρόσθεσε πως “εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα θα αφορά εκείνους τους ανθρώπους που πραγματικά κινδυνεύουν και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχει δώσει ο καθηγητής και η ομάδα επιστημόνων εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αν καταφέρουμε μέσα απ’ αυτή διαδικασία και εξακολουθήσουμε να έχουμε σταθερά δεδομένα και παρά τη γενικότερη κατάσταση που δείχνει να εξελίσσεται μπορούμε να κρατήσουμε το R στο 1 και να το ρίξουμε ακόμη περισσότερο, νομίζω δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Η κεντρική λογική είναι ξεκάθαρη, έχουμε εργαλεία, δυνατότητες για να μπορέσουμε ανά περίπτωση, υπερτοπικά ή τοπικά να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις”.

Σε αυτό το σημείο, διαβεβαίωσε πως “δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown, το έχει πει ο Πρωθυπουργός, το λέμε όλοι”, ωστόσο, είπε πως σε τοπικό επίπεδο “ό,τι μέτρο χρειαστεί να πάρουμε για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τα επιδημιολογικά φορτία σε συνεννόηση πάντα με τους ειδικούς μας θα μπορέσουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά”.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και οΣωτήρης Τσιόδρας, εκφράζοντας την εκτίμησή του πως

“δεν νομίζω ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων είναι απαραίτητος αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που έχουμε, θεωρώ ότι αυτό είναι το κύριο στοιχείο του lockdown, ο περιορισμός των μετακινήσεων και δεν θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο”.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 συμπλήρωσε πως “θεωρούμε ότι τα υπόλοιπα μέτρα είναι επαρκή για να ελέγξουμε την επιδημία, μέτρα που έχουν να κάνουν καθαρά με τη συμπεριφορά μας και αφορά σε συνθήκες στενού συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους” για να προσθέσει ότι “όσο πιο γρήγορα παρέμβεις σε αυτή την αλυσίδα διασποράς τόσο περιορίζεις την πιθανότητα να έχεις μεγαλύτερη επιδημία και κλείνει ο κύκλος γρήγορα".

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση