GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Μετά το lockdown η απιστία «χτύπησε κόκκινο»

«Κόκκινο» χτύπησε η απιστία μετά το lockdown καθώς φαίνεται πως ο κορονοϊός έβαλε φραγμό στους... παράνομους έρωτες. Οι άπιστες και ά...

«Κόκκινο» χτύπησε η απιστία μετά το lockdown καθώς φαίνεται πως ο κορονοϊός έβαλε φραγμό στους... παράνομους έρωτες. Οι άπιστες και άπιστοι αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν στη συνύπαρξη με τον επίσημο σύντροφό τους χωρίς τη δυνατότητα... φλερτ, καθώς με κλειστές επιχειρήσεις, γραφεία, υπηρεσίες και με εργασία από το σπίτι, κανείς δεν είχε δικαιολογία για να βρεθεί με τον παράνομο δεσμό του την περίοδο της καραντίνας. Εξάλλου, ακόμη και τα αντίστοιχα ξενοδοχεία ήταν κλειστά εκείνη την περίοδο. Μόλις όμως σταμάτησε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός δόθηκε και το «πράσινο φως» στους απανταχού άπιστους να ξεχυθούν, σύμφωνα με την έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, που δημοσιεύει η «Espresso», και μάλιστα για πρώτη φορά οι γυναίκες ήταν πιο ασυγκράτητες από τους άντρες.

Συγκεκριμένα, επτά στις δέκα γυναίκες και περισσότεροι από τους πέντε στους δέκα άντρες δήλωσαν απερίφραστα ότι απάτησαν τον σύντροφό τους μετά την άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων. Δηλαδή, η λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα ήταν και η επιστροφή στην απιστία που κορυφώθηκε. Τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής έκαναν χρυσές δουλειές.Σε ένα δείγμα 1.200 ατόμων, ηλικίας 18-54 ετών, στην ερώτηση «έχετε απατήσει τον σύντροφό σας μετά το lockdown» το 67,5% των γυναικών και το 53% των αντρών απάντησαν: «ναι». Όπως εξήγησε ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας, κατά τη διάρκεια του lockdown, πολλά ζευγάρια έχασαν την επιθυμία για σεξ και βρήκαν την οικογενειακή θαλπωρή.

«Συνυπήρχαν χωρίς σεξουαλικές επαφές και η στέρηση αυτή δημιούργησε άκρατη επιθυμία για σεξ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Η συνύπαρξη, ιδίως όταν είναι υποχρεωτική, αφαιρεί ερωτισμό και προσθέτει αγάπη, προστασία και ανία. Αυτό γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για να προστατευτεί η οικογένεια. Και αυτό διότι το σεξ θα δημιουργούσε συγκρούσεις, ανταγωνισμούς άρα εχθρότητα και ενδοοικογενειακό "πόλεμο", που θα περιόριζε την υγιή ανάπτυξη των παιδιών». Ωστόσο, όπως τόνισαν οι ερευνητές, καθοριστικό παράγοντας στην απιστίας -κυρίως των γυναικών- ήταν η ενδοοικογενειακή βία. Στη χώρα μας, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά 20%, με αποτέλεσμα «πολλές γυναίκες να στερηθούν τη σεξουαλικότητα ως συναισθηματική εμπειρία, τα χάδια, την αγκαλιά, τη συζήτηση και την επικοινωνία. Την ίδια ώρα, όμως, οι άνδρες βίωσαν τη σεξουαλικότητά τους επιθετικά, κυρίως ως πράξη κατάκτησης. Η αντίφαση αυτή οδηγεί τη γυναίκα στην ανάγκη αναζήτησης όσων έχει στερηθεί μέσα στη μόνιμη ερωτική σχέση με τον μόνιμο σύντροφο, σε άλλες σχέσεις που θα αναπληρώσουν αυτό το έλλειμμα με την πρώτη ευκαιρία. Στη μοιχεία υπάρχει τρυφερότητα και αυταπάρνηση, όπως έλεγε ο Borges. Αυτή ακριβώς η αναζήτηση της ερωτικής ισοτιμίας με έναν ξένιο σύντροφο οδηγεί την ευνουχισμένη από την ανδρική βία γυναίκα στην απιστία, σε αντίθεση με τον άνδρα, που δεν έχασε ποτέ την ηδονή της εξουσίας μέσα στο σπίτι, άρα δεν είχε ανάγκη να την αναζητήσει εκτός οίκου» όπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση