GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Ιταλία: Η κυβέρνηση αποκλείει νέο lockdown

Η ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα, σύμφων...

Η ιταλική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, παρά τη σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.

Η Ιταλία, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες με περισσότερους από 35.000 νεκρούς από την COVID-19, ανέφερε χθες 1.071 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 1.000 κρούσματα την ημέρα από τον Μάιο που η κυβέρνηση χαλάρωσε τα αυστηρά μέτρα καραντίνας που είχε επιβάλει.

"Δεν θα έχουμε νέο lockdown", δήλωσε ο Σπεράντσα στην εφημερίδα "La Stampa", σημειώνοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν η COVID-19 εξαπλωνόταν ανεξέλεγκτα και ήταν δύσκολο να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν οι προσβληθέντες. "Είμαι αισιόδοξος, αν και προσεκτικός. Το εθνικό μας σύστημα υγείας έχει γίνει πιο δυνατό", πρόσθεσε.

Ο Σπεράντσα σημείωσε ότι η Ιταλία έχει διπλασιάσει τον αριθμό κλινών που διαθέτει στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμένει σημαντικά πιο μικρός από αυτούς που καταγράφονται στην Ισπανία και τη Γαλλία και οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων είναι χαμηλοί.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Corriere della Sera, η υφυπουργός Υγείας Σάντρα Ζάμπα δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η Ιταλία δεν θα επιβάλλει ξανά καραντίνα σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά δεν απέκλεισε την υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων για περιοχές στις οποίες υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση