GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙΟΧΗ NATURA! Από το 2012 προσπαθούν να εγκαταστήσουν τις 48 ανεμογεννήτριες στην Μάνη...

Κατερίνα Γκαράνη   α) 2018: "Την κατασκευή 48 ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολική...

Κατερίνα Γκαράνη 

α) 2018: "Την κατασκευή 48 ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, επέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και 1.196 κάτοικοι της Λακωνίας και των γύρω περιοχών, κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, ώστε να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του. Η πρώτη (26.3.2012) ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 26 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 55,30 MW, στη θέση Μακρυλάκκωμα και Προφήτης Ηλίας του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η δεύτερη (30.3.2012) ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής 22 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 47,9 MW, στη θέση Προφήτης Ηλίας-Μακρυλάκκωμα-Τρυπητή Σαγγιάς του Δήμου Ανατολικής Μάνης".

β) 2019: "Η Μάνη είναι ο ένας από τους 17 βοτανικούς κήπους της χώρας, είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA και στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ως ένα από τα δύο μεταναστευτικά περάσματα πτηνών της Ελληνικής Επικράτειας με τουλάχιστον δύο απειλούμενα είδη αετών. Επιπλέον, η Μάνη λόγω της ξεχωριστής αισθητικής ομορφιάς με λάκκες, πεζούλες, δεξαμενές και κορυφές, με μονοπάτια και παλαιούς οικισμούς, πυργόσπιτα και βυζαντινές εκκλησίες μεγάλης λαογραφικής και ανθρωπολογικής σημασίας έχει προταθεί για να ενταχθεί στο κατάλογο της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς".

γ) Σήμερα: "Παραμένει ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση