GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση η Άγκυρα με NAVTEX - Συνεδριάζει το ΣΑΓΕ στο "Πεντάγωνο"

Του Χρήστου Μαζανίτη Η Τουρκία τραβάει την κατάσταση στα άκρα αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την ένταση με την Ελλάδα. Με NAVTEX, που εξέ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκία τραβάει την κατάσταση στα άκρα αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την ένταση με την Ελλάδα.

Με NAVTEX, που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεσμεύεται περιοχή νότια του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες του Ορούτς Ρέις.

Ταυτόχρονα, έχει αναπτυχθεί σημαντική δύναμη του τουρκικού στόλου ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με πραγματικά πυρά, με πρόσχημα την NAVTEX που εκδόθηκε ανήμερα της ανακοίνωσης τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από ασφαλείς πηγές, αυτή την στιγμή συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στο "ελληνικό πεντάγωνο".

Για τον ίδιο λόγο συνεδριάζει εκτάκτως από τις 12:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση