GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ την αλήθεια ο (σύμβουλος Μητσοτάκη) Διακόπουλος! «Ναι, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε...»

ΣΑΛΟΣ έχει προκληθεί  ενώ παράλληλα δυσαρέσκεια διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το υπουργείο Άμυνας για τις δηλώσεις του συμβ...

ΣΑΛΟΣ έχει προκληθεί  ενώ παράλληλα δυσαρέσκεια διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το υπουργείο Άμυνας για τις δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος σήμερα το πρωί, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά την πτραγματικότητα,  δήλωσε ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της παράνομης Navtex και «έχει μαρκάρει την περιοχή»....

Ο  Αλέξανδρος Διακόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί (Open) ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
«Έχει κάνει έρευνες αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, απάντησε: «Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι» ανέφερε και συνέχισε:
«Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Είναι «προσωπικές απόψεις» αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε από τον κ. Διακόπουλο να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να αναιρεθεί η εντύπωση και το συμπέρασμα που έχει δημιουργηθεί από τις αρχικές δηλώσεις του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή μέσω των ερευνών η Τουρκία έχει αμφισβητήσει εμπράκτως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Όντως ακολούθησε αναδίπλωση από τον κ.  Διακόπουλο σχετικά με τις έρευνες του Oruc Reis κι αν αυτές έχουν πραγματοποιηθεί ή όχι.
"Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.
Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.O Σύμβουλος Εθνικής
Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση