GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λινού για σχολεία: Πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχουν τάξεις με 25 ή 27 παιδιά

Στα κρούσματα κορονοϊού στη Ελλάδα και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Realfm...

Στα κρούσματα κορονοϊού στη Ελλάδα και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Άκη Παυλόπουλου και Στεφανία Κασίμη.
“Τα κρούσματα τις δύο τελευταίες ημέρες είναι λίγο λιγότερα, αλλά επειδή δεν ξέρουμε από πού προέρχονται, με τι τρόπο έγινε η δειγματοληψία, δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο κάθε φορά. Απλώς, είναι ακόμα πολλά και διάσπαρτα σε όλη τη χώρα”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Λινού και σημείωσε:
“Έχουμε περισσότερα κρούσματα στους νέους ανθρώπους και είναι λογικό στους νέους ανθρώπους να έχουμε ηπιότερη νόσο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι διαφορετικό το κύμα, μόλις μολυνθούν και ηλικιωμένοι και ευάλωτοι και κλειστούμε ξανά μέσα μπορεί να είναι και πολύ χειρότερο το πράγμα”.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κ. Λινού ανέφερε μεταξύ άλλων: “Με τα σχολεία ανησυχώ. Το ότι υπάρχουν τάξεις και μάλιστα υπάρχουν πιθανώς φτωχότερες γειτονιές της χώρας που έχουν 25 ή 27 παιδιά, αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν μεγάλες αίθουσες που τα παιδιά ακόμα και αν είναι 25 να καθίσουν σε αποστάσεις, να είναι σε καλό περιβάλλον, να έχουν και τέταρτη και πέμπτη μάσκα αν χρειαστεί στη διάθεσή τους. Ο συνωστισμός μέσα στην αίθουσα επί τέσσερις - πέντε ώρες δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο...Έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί οι δήμοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων να βρουν κτίρια, και υπάρχουν κτίρια”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση