GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακρής: Πιθανόν να έχουμε περιοριστικά μέτρα και τον επόμενο χειμώνα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι "είμαστε σε αναζωπύρωση του δεύτερου επιδημικού ...

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι "είμαστε σε αναζωπύρωση του δεύτερου επιδημικού κύματος, να το ονομάσουμε έτσι, τα περιστατικά αυτό δείχνουν, έχουμε πάλι αύξηση των περιστατικών, είναι καταγεγραμμένα. Επίσης, υπάρχει και σημαντική αύξηση στους διασωληνωμένους. Και αν δούμε πόσοι πέθαναν που ήταν διασωληνωμένοι, το νούμερο είναι ακόμη μεγαλύτερο, δείχνει σίγουρα ότι υπάρχει αναζωπύρωση της επιδημίας, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, είναι κάτι που βλέπουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο" σημείωσε και πρόσθεσε:

"Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εικόνα μετά τις διακοπές στο τέλος της εβδομάδας και την αρχή της επόμενης θα έχουμε καλύτερη εικόνα, αλλά φαίνεται πως με τα μέτρα τα επιπλέον που ελήφθησαν σε οριζόντιο και κάποια σε τοπικό επίπεδο βοήθησαν σημαντικά και ο κόσμος έχει αρχίσει πια να συμμορφώνεται σε μεγάλο ποσοστό γιατί υπάρχει αυτή η ανησυχία και όλο αυτό συνετέλεσε ώστε να μετριαστεί το επιδημικό κύμα που είχε ξεκινήσει να ανεβαίνει σιγά σιγά από τον Ιούλιο".

Επιπλέον ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι θα είναι δύσκολος ο χειμώνας: "Θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα που θα έρθει μαζί με άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού να προστεθεί και ο Covid και η λοίμωξη Covid-19. Χρειάζεται πολύ καλός εργαστηριακός έλεγχος" και προσδιόρισε ως την πιο δύσκολη περίοδο από αυτούς που ακολουθούν "η εμπειρία που μας δείχνει από τους εποχικούς ιούς, κυρίως αυξάνουν νωρίτερα από τη γρίπη, με τα πρώτα κρύα, στη χώρα μας τέλος Οκτωβρίου, Νοέμβριο, με το πλου κλεινόμαστε μέσα, ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα σε κλειστό περιβάλλον, όταν δεν υπάρχει καλός αερισμός και μένουμε για πολύ ώρα σε κλειστό περιβάλλον με μικρό εμβαδόν, αυτό έχει δείξει η εμπειρία".

"Η μεταδοτικότητα του κορονοϊού είναι αυξημένη λίγο πριν εκδηλώσει τα συμπτώματα ή την πρώτη μέρα που θα εκδηλώσει συμπτώματα" υπογράμμισε και ζήτησε την πολύ καλή επιτήρηση των συμπτωμάτων από τους γονείς στα παιδιά τους. Όσο για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού ο καθηγητής είπε: "Νομίζω πως για μεγάλο διάστημα θα αλλάξει η ζωή μας και σε μερικά πράγματα θα έπρεπε να είχε αλλάξει. Σίγουρα ο φετινός χειμώνας θα είναι έτσι, πολύ πιθανόν και ο επόμενος. Και το εμβόλιο να έχουμε, μην φανταστούμε ότι τελειώσαμε. Μπορεί να είναι λιγότερο περιοριστικά τα μέτρα αλλά ο ιός θα είναι ανάμεσά μας... Το εμβόλιο ακόμα και αν είναι αποτελεσματικό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει την επιδημία" και πρόσθεσε: "Υπάρχουν σοβαρές μελέτες που δείχνουν ότι μέχρι και το 2024 και το 2025 θα ζούμε με αυτό και θα πρέπει να παίρνουμε λιγότερα ή περισσότερα μέτρα για τη λοίμωξη αυτή".

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση