GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΣΜΕΥΣΗ και για "μερική αποστρατιωτικοποίηση νησιών!" Τι προέβλεπε το «έγγραφο κατανόησης» Ελλάδας - Τουρκίας...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ   Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι η γερμανική διαμεσολάβηση για την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτο...


Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι η γερμανική διαμεσολάβηση για την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά είχε ξεκινήσει αρκετές βδομάδες νωρίτερα από την περιβόητη μυστική επαφή που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ των διπλωματικών εκπροσώπων της Καγκελαρίου, του Ελληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Τουρκίας.

Σ αυτήν την συνάντηση, την οποία αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είχε συμφωνηθεί μια διαδικασία η οποία θα οδηγούσε τις δύο χώρες στο τραπέζι των συνομιλιών. Η διαδικασία αυτή προέβλεπε την έγγραφη δέσμευση (έγγραφο κατανόησης) των δύο πλευρών προς τους Γερμανούς διαμεσολαβητές σε μια σειρά κινήσεων που θα αποδείκνυε την καλή τους θέληση να φτάσουν σε διευθετήσεις στο τραπέζι των συνομιλιών. Αυτήν την πρόθεσή τους, οι δύο πλευρές θα τη διατύπωναν πανηγυρικά σε μια κοινή τους ανακοίνωση η οποία θα σήμανε και την έναρξη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι η τουρκική πλευρά δεσμεύονταν:
Να σταματήσει τις έρευνες στης ανατολική Μεσόγειο
Να σταματήσει τις ρητορικές και έμπρακτες αμφισβητήσεις επί της κυριαρχίας νησιών βράχων και βραχονησίδων

Από τη πλευρά της η Ελλάδα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις:
Να σταματήσει τις διαδικασίες αδειοδότητησης ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης (ενδιαφέροντος της Γαλλικής TOTAL)
να προχωρήσει σε μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών
να μην μεταβάλλει στο υπάρχον status στην περιοχή με την επέκταση των χωρικών της υδάτων

Και οι δύο πλευρές, τέλος, δεσμεύονταν να αποφύγουν μονομερείς κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαταράξουν την εμπιστοσύνη και να υπονομεύσουν την διαδικασία διαλόγου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το Ποντίκι, το υπουργείο εξωτερικών (και ο Νίκος Δένδιας) έμαθαν για τις εν λόγω μυστικές διεργασίες από τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών ο οποίος και τις αποκάλυψε δημόσια. Κάτι που επίσης αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ προέκυψε ως αποτέλεσμα έντονης παρασκηνιακής δραστηριότητας των Αμερικανών οι οποίοι συνεργάστηκαν στενά με το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών προσφέροντας στον Νίκο Δένδια μια «νίκη» την οποία δεν ήταν εύκολο να αρνηθεί το Μέγαρο Μαξίμου…

Αποτέλεσμα αυτής της «νίκης» ήταν:
η υπονόμευση (από τους Αμερικανούς) της γερμανικής πρωτοβουλίας και η οργή του Βερολίνου
η «καταγγελία» των μυστικών διαβουλεύσεων από την Τουρκία
η απόλυτη διάρρηξη των σχέσεων Μητσοτάκη-Δένδια
η αναζωπύρωση, αναγκαστικά, των ελληνογαλλικών συμμαχικών δεσμών
η μεταφορά (και πάλι) των πρωτοβουλιών για τον χειρισμό του ελληνοτουρκικού προβλήματος στα χέρια των Αμερικανών μέσω του ΝΑΤΟ, όπου και διεξάγεται η συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με στόχο την αποφυγή κάποιου «ατυχήματος»

Η δημοσιοποίηση, τέλος, της ύπαρξης του «εγγράφου» στο πλαίσιο των μυστικών διαβουλεύσεων του Βερολίνου από τον πρωθυπουργό στο άρθρο του στις ευρωπαικές εφημερίδες εκτιμάται ότι έγινε για να υπονομευτεί η δυνατότητα «εκβιασμού» και ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης σε κινήσεις και χειρισμούς όπως η προώθηση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίες και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Υ.Γ. Εννοείται ότι μέχρι την δημοσιοποίηση του «εγγράφου κατανόησης», οι τυχόν διαψεύσεις ελάχιστη σημασία έχουν…

5 σχόλια

  1. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΘΥΜΊΣΟΥΜΕ: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΙΔΩΝ (πότε αποσύρθει η Ελληνική Μεραρχία α την Κύπρο και ... γιατί;;;)!!

    ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ: ΤΟ ΟΛΙΚΌ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Ι ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΣΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΕΘΝΑΡΧΗ ΣΑΣ (Ή Κύπρος κείται μακράν πίσω από το Φεγγάρι!!!) Το 1974!!!

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Τί περιμένετε και αναμένεται από το Αυτό Βοθρολακεδοραγιάδικο Αποικιοκρατούμενο Σύστημα; (ΜΝΗΜΟΝΙΑ ώς 2109/για 99 χρόνια!- ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το λένε "Μετανάστευση" και Τους Ταυτίζουν με ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!- Ορίζουν ως "Βαριά Βιομηχανία" τον Τουρισμό.... φάτε ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΣΑΤΖΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΜΑΔΕΣ ΣΑΣ!!!)!

    ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΑΙΓΑΙΟ-ΝΗΣΙΑ-BATA TRAKYA*-Β. ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ= ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!


    *BATA TRAKYA: ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΣΥΝΕΔΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ π.χ. στην Γερμανία και αλλού από την ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90 και με "ΕΛΛΗΝΕΣ" "Καθηγητάδες" ΛΑΚΕΔΕΣ! Θέλεται ονόματα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... θέλετε ΟΝΟΜΑΤΑ;; Ρωτήστε Τους ΣΚΑΤΟΚΥΠΑΤΖΙΔΕΣ ΣΑΣ! ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ!

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ , "ΟΧΙ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ" ΤΗΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΑΡΕΔΟΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΝΑ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΗΝΕΙΑ ΤΟΥ 4% ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ 4% ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΑΛΗ .(ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΑΝ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ Ο ΧΑΦΤΑΡ)
      -ΕΠΙ " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΘΥΛΑΚΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ , ΛΕΓΟΝΤΑΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.
      - ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η 2η ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΔΟΣΑΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ 4 ΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ 38% .
      -ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

      - ΛΕΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ??? ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε! ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!

      1ον. ΠΟΙΟΣ "ΠΕΙΡΕ" ΚΑΙ "ΠΟΤΕ" ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;;;

      2ον. Ο ΣΚΑΤΟΕΘΝΑΡΧΗΣ Τί "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ;;;

      3ον. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ ΕΙΤΑΝΕ ΛΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ Ι!!

      4ον. ΤΟ "3ον" ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΌΤΙ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΠΟΙΚΙΑ ΈΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

      5ον. ΆΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΑ "ΨΕΥΤΟΝΤΑΪΛΙΚΙΑ" ΌΤΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ 4% ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Ι! ΟΙ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΣΚΑΤΟΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ/ΣΚΑΤΟΕΘΝΑΡΧΗ/ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΙΤΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

      6ον. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΓΡΆΨΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ! Αλλά ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!!!

      Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΓΝΤΟΓΑΝ . ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΘΕΤΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση