GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Κυρανάκη

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την ανεργία και ...

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την ανεργία και ιδιαίτερα οι αναφορές του στους νέους που ζητούν εργασία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

"Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε «δεν έχω στο ήλιο μοίρα», αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος μάλλον, δεν ψάχνει.

Το βλέπω και στη δική μου γενιά, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπως αξίζουν οι ίδιοι με βάση τις σπουδές τους και με βάση την εργασιακή εμπειρία που ενδεχομένως έχουν από το παρελθόν. Άρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος".

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 15ο λεπτό του βίντεο

Τσίπρας: Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας

«Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ανέφερε, «ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων», ενώ «σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, είναι η αιτία».

«Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις. Αν είσαι άνεργος φταις. Αν είσαι μαθήτρια φταις. Αν είσαι εργαζόμενη φταις. Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις», τόνισε και κατέληξε:

«Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Τσακαλώτος: Η δήλωση θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη προκάλεσαν την αντίδραση και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ανέφερε:

"Η δεξιά πολυκατοικία έχει βρει και τον Καρλ Μαρξ της και τον Γράουτσο Μαρξ της.

Σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε.

Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory).

Αν αυτή είναι επίκαιρη θεωρία και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του COVID19, πραγματικά σηκώνω τα χέρια".

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση επιρρίπτει ξεδιάντροπα τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους Για «ξεδιάντροπη» στάση έναντι του κόσμου της εργασίας κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat η ανεργία ήταν στα ύψη και τον μήνα Μάιο, ιδιαίτερα στους νέους. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, «η κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατέψει τον κόσμο της εργασίας, δια μέσω του βουλευτή της κ. Κυρανάκη επιρρίπτει ξεδιάντροπα τις ευθύνες στους ίδιους τους ανέργους».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «το δόγμα της ατομικής ευθύνης φαίνεται πως υιοθετείται πλέον και πέραν της πανδημίας, δεν θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση αν οι πολίτες θα είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με την κυβέρνηση και για το 5ο μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση