GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ελλείψεις προσωπικού στις ΜΕΘ του Θριασίου...»

"Να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό οι ΜΕΘ (Γενική και του Κέντρου Εγκαυμάτων) του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λει...


"Να ενισχυθούν άμεσα με προσωπικό οι ΜΕΘ (Γενική και του Κέντρου Εγκαυμάτων) του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία τους" ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου... 

Σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και καθαριότητας) αντιμετωπίζουν οι δύο ΜΕΘ του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, από τις οποίες η ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων νοσηλεύει διασωληνωμένους ασθενείς με COVID-19.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη Γενική ΜΕΘ, όπου, αν και όλοι οι υπηρετούντες γιατροί αναγκάζονται να ξεπερνούν κάθε μήνα κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο εφημεριών – με σοβαρές συνέπειες στην χρόνια καταπόνηση της υγείας τους – για επτά μέρες το μήνα, εφημερεύει μόνο ένας γιατρός. Γεγονός που καθιστά ανασφαλή τη λειτουργία της ΜΕΘ με οκτώ κρεβάτια και αδύνατη την πραγματοποίηση διακομιδών ασθενών εκτός νοσοκομείου και εκτιμήσεων σε ασθενών σε άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού - αντί γι τον προβλεπόμενο αριθμό 33 νοσηλευτών, εργάζονται μόνο 24 μόνιμοι και επικουρικοί νοσηλευτές, από τις οποίους δύο κινδυνεύουν με άμεση απόλυση λόγω λήξης των συμβάσεων τους..

Ακόμα χειρότερη είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στην ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων - νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID-19 – όπου αντί γι τον προβλεπόμενο αριθμό 33 νοσηλευτών, εργάζονται μόνο 22 νοσηλευτές, ενώ οι ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 είναι επιπλέον αυξημένες κατά 50%. Αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να παραμένουν πολλές ώρες, ντυμένοι με προστατευτικές στολές, αφού δεν «φτάνουν» σε κάθε βάρδια για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Ταυτόχρονα και στις δύο ΜΕΘ δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, δεδομένου ότι σε κάθε μία ΜΕΘ εργάζονται μόνο ένας τραυματιοφορέας (αντί για τους απαιτούμενους δύο), ένας βοηθός θαλάμου (αντί για τους απαιτούμενους δύο) – η βοηθός θαλάμου στη Γενική ΜΕΘ κινδυνεύει με άμεση απόλυση - και μία καθαρίστρια με σύμβαση ορισμένου χρόνου που καλύπτει μόνο το πρωινό ωράριο.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, δεν επαρκούν ούτε οι φυσικοθεραπευτές - που, εκτός από την καθημερινή τους προσφορά, έχουν σοβαρό ρόλο στη νοσηλεία και αποκατάσταση ασθενών με SARS-CoV-2 – και χρειάζεται να ενισχυθούν με 4 τουλάχιστον επιπλέον εργαζόμενους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, των δημόσιων μονάδων, που δεν μπορούν να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες ούτε σε «κανονικές συνθήκες» και πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες επιδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2018 δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος εργαζόμενος στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, ενώ μετά την έναρξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας η πρόβλεψη για ενίσχυση του νοσοκομείου με 8 επικουρικούς νοσηλευτές και 3 επικουρικούς τραυματιοφορείς δεν αρκεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ακόμα σε κλινικές και τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς με COVID-19.

Για να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των ΜΕΘ, ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να ενισχυθούν άμεσα οι ΜΕΘ με ειδικευμένους εντατικολόγους, για να καλυφθούν οι ανάγκες και να δημιουργηθεί «εφεδρεία». Να προσληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην κρίση για την προκηρυχθείσα θέση εντατικολόγου.

► για την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, να αξιοποιηθούν οι καταστάσεις επιλαχόντων στην προκήρυξη 2Κ και οι καταστάσεις συμμετεχόντων για επικουρικό προσωπικό.

► να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ)

► να συσταθούν και καλυφθούν άμεσα τουλάχιστον 5 νέες οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών και 20 θέσεις νοσηλευτών για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας 
Βαρδαβάκης Μανώλης                Φεργάδη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση