GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ! Σε βιομηχανία ...αλουμινίου ανέθεσαν τις μάσκες-εκτρώματα

Γαλάτεια Κουτρούλα    Αριστερά ο παραγωγός της σερβιέτας. Εεε.. της μάσκας ήθελα να πω!! Τις έκανε στα μέτρα του το ούφο ... -------...

Αριστερά ο παραγωγός της σερβιέτας.
Εεε.. της μάσκας ήθελα να πω!!
Τις έκανε στα μέτρα του το ούφο ...
----------------------------------------------------
Σε γνωστό επιχειρηματία με δραστηριότητα στην παραγωγή αλουμινίων, ανέθεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τη παρασκευή των μασκών που μοιράστηκαν την Δευτέρα στους μαθητές των σχολείων.

Τελευταία στιγμή και με φαστ τρακ διαδικασίες διατέθηκαν όπως αποδεικνύεται μέσω της ΚΕΔΕ πάνω από 6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία των μασκών που μοιράστηκαν στα σχολεία της χώρας. Πέρα από το τραγελαφικό του πράγματος -αφού φάνηκε πως οι διαστάσεις των μασκών ήταν λάθος- και αυτή η υπόθεση αποπνέει οσμή σκανδάλου. Κι αυτό διότι όπως φαίνεται μεγάλο μέρος των χρημάτων για την παραγωγή μασκών διατέθηκε στην εταιρία αλουμινίου Exalco, του Γιάννη Καντώνια.

Μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης για το πώς οι μαθητές θα προμηθεύονταν τις μάσκες εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι αυτές θα διατεθούν από το κράτος, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Με συνοπτικές διαδικασίες η ΚΕΔΕ αποφάσισε στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις την περασμένη εβδομάδα, να αναθέσει την παρασκευή μέρους των μασκών σε τρεις εταιρίες. Ανάμεσα σε αυτές και η Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου, η οποία ανέλαβε να παρασκευάσει πάνω από 300.000 μάσκες αντί ενός 1,12 ευρώ για κάθε μία από αυτές. Οι άλλες δύο εταιρίες είναι οι «ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ».

Η εταιρία Exalco ανήκει στον Γιάννη Καντώνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Exalco τον Μάιο του 2019. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Γιάννης Καντώνιας, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι «η κυβέρνηση της ΝΔ να διευκολύνει με την πολιτική της όλες τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση