GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Μπορέλ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε  ο υπουρ...

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα επαφών του Μπορέλ με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας
Συνάντηση με τον Σλοβένο πρόεδρο και τον Σλοβένο πρωθυπουργό είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο περιθώριο του Στρατηγικού Φόρουμ στο Μπλεντ.
Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου ήταν από τα θέματα που συζήτησε ο Ζοζέπ Μπορέλ με τον Μπορούτ Παχόρ και τον Γιάνες Γιάνσα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.
Επίσης, συζήτησαν για τη Λευκορωσία, τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι "ανυπομονώ για συνεχή συνεργασία, επίσης και κατά την προεδρία του Συμβουλίου από τη Σλοβενία το 2021". Η Σλοβενία αναλαμβάνει την προεδρία από την 1η Ιουλίου 2021 μέχρι και το τέλος του έτους.
Belarus, EU-Russia relations, Western Balkans, Eastern Mediterranean – some of foreign policy issues discussed with Slovenian President @BorutPahor and Prime Minister @JJansaSDS.
Looking forward to continuous cooperation, also around 2021 #Slovenia Council Presidency. pic.twitter.com/04kc5r0Jui
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) August 31, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση