GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου–Παρλί για τα εξοπλιστικά

Του Χρήστου Μαζανίτη Η υπόθεση προμήθειας των αεροσκαφών Rafale τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο υπου...

Του Χρήστου Μαζανίτη
Η υπόθεση προμήθειας των αεροσκαφών Rafale τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί (Florence Parly), το απόγευμα της Τρίτης.
Θα είναι η δεύτερη επικοινωνία​ επί του θέματος τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε μεταδώσει το enikos.gr οι δύο υπουργοί συζήτησαν την περασμένη Τετάρτη τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας προμήθειας των δικινητήριων αεροσκαφών 4ης γενιάς Rafale. Ήδη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ταξίδι αστραπή εκπροσώπου της DASSAULT - κατασκευάστριας εταιρείας των αεροσκαφών.
Όμως, η κουβέντα δεν έμεινε εκεί. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι επανεκκινήθηκε το ενδιαφέρον για την απόκτηση 2 φρεγατών Belharra. Η τιμή οροφής δεν έχει καμία σχέση με τα νούμερα του παρελθόντος που ζάλιζαν, όπως είχαμε αποκαλύψει στο enikos.gr. Φαίνεται ότι έχει μπει πλαφόν από την ελληνική πλευρά στα 2 δισ. με οπλισμό κι υποστήριξη για 5 έτη.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για την συνεργασία των ελληνικών και γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ασκήσεων αλλά και κοινών επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση