GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΟΝΟ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ!» ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα Προπύλαια από τους ανθρώπους του πολιτισμού...

ΠΟΘΑ   Τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του πολιτισμού ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Διαρροές στον Τύπο μας πληροφόρησαν για επερχόμενο γε...

Τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του πολιτισμού ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό. Διαρροές στον Τύπο μας πληροφόρησαν για επερχόμενο γενικό lock down στον Πολιτισμό ως μέρος των έκτακτων μέτρων για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Στη συνέχεια, με νέες διαρροές πληροφορηθήκαμε ότι μετά από προσωπικές παρεμβάσεις στον πρωθυπουργό από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν θα γίνει lock down, αλλά θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο τέλος ανακοινώθηκαν επισήμως τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα και για τις επόμενες 15 μέρες στην Αττική. Σύμφωνα με αυτά αναστέλλονται οι προβολές σε χειμερινούς κινηματογράφους και όλες οι συναυλίες σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους. Δηλαδή σε ένα ανοιχτό θέατρο μπορεί να πραγματοποιηθεί μία θεατρική παράσταση, αλλά όχι μία συναυλία, τη στιγμή που υπάρχουν πρωτόκολλα διεξαγωγής συναυλιών σε ανοιχτούς χώρους μόνο με  καθήμενους θεατές. Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή μέριμνα για το πώς θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι που δεν θα μπορέσουν να εργασθούν.

Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν έχουν ως
γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι αποσπασματικά, ανεπαρκή και κατευθυνόμενα από επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα και επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό. Το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων φαίνεται ότι τρομάζει την κυβέρνηση και προσπαθεί να το διαρρήξει στρέφοντας τον έναν κλάδο εναντίον του άλλου ή βάζοντας τους “συμμάχους” της να λοιδορούν τους αγώνες μας. Δεν θα το ανεχθούμε. Δεν θα ανεχθούμε να γίνει ο
κλάδος του Πολιτισμού το εύκολο θύμα, στην πλάτη του οποίου η κυβέρνηση θα παίξει το επικοινωνιακό της παιχνίδι προσποιούμενη ότι δείχνει σοβαρότητα και ισχύ, την ίδια στιγμή που δεν κάνει τίποτα ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, που αφήνει τα σχολεία να λειτουργούν μέχρι 27 παιδιά ανά τάξη, που δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην απόγνωση που βρίσκεται ο κλάδος δεν μας οδήγησε η υγειονομική κρίση, αλλά η κυβέρνηση με την αδιαφορία της και την ανικανότητά της να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του πολιτισμού, παρά τις προτάσεις μας.
Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση αρνείται να ανακοινώσει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν οι χειμερινοί χώροι πολιτισμού. Πολλά μικρά θέατρα, μουσικές σκηνές και κινηματογράφοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους. Η οικονομική καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη και οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι είναι οι “μεγάλοι” επιχειρηματίες και τα Ιδρύματα.

Την ύστατη ώρα επαναλαμβάνουμε τα αιτήματά μας:

- Πλήρη αποζημίωση όλων των καλλιτεχνών και των εργαζομένων που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν.

- Πλαίσιο λειτουργίας των χειμερινών χώρων που εξασφαλίζει την δημόσια υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

- Επέκταση των μέτρων στήριξης (του έκτακτου βοηθήματος) για όλους τους
εργαζομένους που υφίστανται απαγόρευση ή αναστολή ή περιορισμό της εργασίας
τους λόγω υγειονομικών μέτρων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

- Επιδότηση όλων τωv ανέργων.

- Στήριξη του κοινού με αύξηση του κονδυλίου της επιδότησης εισιτηρίων και επέκτασή τους στις μουσικές εκδηλώσεις.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 11.30 στα Προπύλαια.

Δεν σταματάμε. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση