GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Οι συνθήκες επιβάλλουν σχέδιο - Απαιτούνται λύσεις - ΒΙΝΤΕΟ

«Η συζήτηση που έγινε με πρωτοβουλία μας, ανέδειξε το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα του τόπου: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγετ...

«Η συζήτηση που έγινε με πρωτοβουλία μας, ανέδειξε το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα του τόπου: Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγετε κορώνες αντί λύσεις στα προβλήματα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλα καλώς καμωμένα σ΄αυτόν τον τόπο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα πόρων, αλλά το έλλειμμα πολιτικής. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς κοινωνική συνοχή και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας. Εμείς τουλάχιστον υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των νέων ανθρώπων. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ως η δημοκρατική προοδευτική παράταξη αυτού του τόπου».
«Θα σας πιέζουμε έως ότου δούμε λύσεις προς των συμφερόντων των πολιτών. Οι συνθήκες επιβάλλουν σχέδιο και μην ωραιοποιείτε τα πράγματα με όρους επικοινωνίας. Απαιτούνται λύσεις» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.
Η κα Γεννηματά ανταπέδωσε τις επικρίσεις που της απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι η χαλαρότητα της κυβέρνησης να ανοίξει τον τουρισμό και τις μεταφορές στα αεροπλάνα και τα πλοία, αύξησε τα κρούσματα, με συνέπεια αυτά να μεταφερθούν στην Αττική.
Επαναλαμβάνοντας το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη αν είναι ευχαριστημένος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε 10 σημεία που χρήζουν απαντήσεις. Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε:
«Δεν σας είπα ότι σταματήσατε τα τεστ, αλλά τα σταματήσατε όταν ανοίξατε τα χερσαία σύνορα. Είσαστε ευχαριστημένος; Από τα δέκα και πλέον τοπικά lock down; Από 22/1 είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι με κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον κίνδυνο του κορονοϊού. Ρωτούσαμε, τι θα κάνατε με την ενίσχυση του ΕΣΥ; Δεν απαντάτε με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ. Πόσοι γιατροί δουλεύουν στα νοσοκομεία;
Παιδεία. Εμείς μιλάμε για λιγότερα παιδιά και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Τα περισσότερα σχολεία στην Αττική έχουν παραπάνω από 20 παιδιά. Είστε ευχαριστημένος; Το θέμα δεν είναι ο τσαμπουκάς κατά των νέων αλλά η πειθώ. Εσείς μάλλον είστε αυτός που δεν ακούει, ή δεν θέλει να ακούσει.
Οικονομία. Κουκουλώνετε την πραγματικότητα. Πού βάζετε τον πήχη; Πώς θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα ; Δεν είναι fake news. Μπορείτε να μπείτε στη θέση ενός ζευγαριού ξενοδοχο-υπαλλήλων, που πήραν τελευταίο μισθό τον Οκτώβριο του 2019 και έκτοτε ζουν με επιδόματα; Θα αυξήσετε την επιστρεπτέα προκαταβολή για να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση