GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! ΙΔΙΩΤΙΚΟ (ΚΑΙ ...ΓΝΩΣΤΟ) ΣΧΟΛΕΙΟ έγινε υγειονομική βόμβα λόγω κορονοϊού...

George Christopoulos   Κάποιοι δείχνουν έκπληκτοι με την είδηση ότι ένα ιδιωτικό σχολείο στο οποίο βρέθηκαν δύο συνάδελφοι θετικοί σε τε...

George Christopoulos 
Κάποιοι δείχνουν έκπληκτοι με την είδηση ότι ένα ιδιωτικό σχολείο στο οποίο βρέθηκαν δύο συνάδελφοι θετικοί σε τεστ Covid-19 συνεχίζει κανονικότατα τις δραστηριότητές του, μη ενημερώνοντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές (που πηγαίνουν εκεί για εγγραφή, ενημέρωση κ.λπ.) μετατρεπόμενο έτσι σε υγειονομική βόμβα.

Δεν θα έπρεπε όμως να εκπλήσσεται κανείς. Είναι απαίτηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τα ιδιωτικά σχολεία να μην λειτουργούν ως χώροι παροχής κοινωνικού αγαθού, αλλά ως "αγορά". Η αγορά δεν έχει ευαισθησίες. Όπως έγραψε κι ο σπουδαίος Τζόναθαν Κόου, η αγορά σε ρουφάει με δύναμη και μετά σε ξεβράζει στην ακτή.

Σήμερα ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο (και μάλιστα ένα από τα πλέον γνωστά και ισχυρά της χώρας) κρύβει επιμελώς ότι δύο εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, διότι συντάσσεται με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού. Ότι η νομοθεσία και οι οδηγίες δεν ισχύουν για όλους. Ότι πάνω απ' όλα είναι το κέρδος. Ούτε η Παιδεία, ούτε η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, γονέων και εργαζόμενων. Το αστείο ήταν ότι το εν λόγω εκπαιδευτήριο διαφήμισε (διότι τελικά περί διαφήμισης επρόκειτο...) ότι έκανε δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, δήθεν για την ασφάλειά τους!

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες... Η κ. Υπουργός δεν ήταν αυτή που μας είπε πως ο μ.ο. των μαθητών ανά τάξη στην Ελλάδα είναι 17, άρα να μην ανησυχούμε; Μήπως η μοναδική της έγνοια ήταν τα ιδιωτικά σχολεία, σε πολλά εκ των οποίων για λόγους μείωσης του εργασιακού κόστους (κι ας ξοδεύουν οι γονείς χιλιάρικα για τα δίδακτρα) στοιβάζονται σχεδόν 30 μαθητές ανά τμήμα;

Ως Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ, ως γονέας και ως πολίτης, γνωρίζοντας ότι στην φεουδαρχική Μπανανία δεν υπάρχουν όροι και κανόνες, παρά μόνο το δίκαιο του ισχυρού, τρέμω για τα χειρότερα... Εύχομαι η απρόθυμη πολιτεία να παρέμβει, έστω και την ύστατη ώρα. Με τις ζωές των ανθρώπων δεν παίζουμε, δεν είναι όλα εμπόρευμα!

2 σχόλια

  1. Ντροπη Γιωργακη,τετοιες κουβεντες; Η κυρα μας η Υπουργος,ουτε που ξερει τους σχολαρχες,ουτε τους εχει ματαδει.Τα δε απουσιολογια που καηκαν ειναι ψεμμα.Καποιος εκανε προβα Τσικνοπεμπτης και εψηνε σουβλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργη,ξεχασα να σου πω οτι,οταν ανοιξαν τα σχολεια,τα δημοσια δεν ειχαν φυλαξη,ενω καποια,που πληρωνες,ειχαν,κι αυτο ψεμμα ειναι.Ρωτα και την "ομαδα αληθειας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση