GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσελίκ: Λάθος η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

«Απόλυτα λάθος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση των ΗΠΑ ν...

«Απόλυτα λάθος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι με τις «πειρατικές» συμφωνίες κατέστρεψε το έδαφος για διαπραγματεύσεις.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τις παράνομες απαιτήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης (όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία), η οποία είναι εκείνη που προκαλεί την αστάθεια και τη μη επίτευξη λύσης στο νησί".

O εκπρόσωπος του ΑΚΡ προσθέτει ότι "η Τουρκία και η "τδβκ" (όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος) δεν μπορούν να εξαναγκαστούν σε αποφάσεις παρά μόνο μέσω του δικαίου και της δικαιοσύνης. Ενώ εμείς είμαστε υπέρ των διαπραγματεύσεων στη βάση της δικαιοσύνης, η Ελλάδα έχει καταστρέψει το έδαφος με πειρατικές συμφωνίες. Η νότια Κύπρος δεν μπορεί ποτέ να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων".

Ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι σε θέση να στηρίξει τα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκκυπρίων. «Το μήνυμα του προέδρου μας είναι σαφές. Δεν αποδεχόμαστε καμιά επιβολή στο θέμα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας και ποτέ δεν υποχωρούμε. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά αδικία εναντίον της "τδβκ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση