GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ! Έντονες διαμαρτυρίες για την (ξαφνική) εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το ξενοδοχείο όπου απροειδοποίητα μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σήμερα δύο λεωφορεία...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το ξενοδοχείο όπου απροειδοποίητα μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σήμερα δύο λεωφορεία με 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ενώ λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε άλλα τόσα δεν έφτασαν καν ως την λουτρόπολη...

Η είδηση για την ξαφνική έλευση των προσφύγων έγινε αμέσως γνωστή στην τοπική κοινωνία με τους κατοίκους της λουτρόπολης να συρρέουν έξω από τον χώρο φιλοξενία, που θα λειτουργήσει ως ανοιχτή δομή, αναζητώντας απαντήσεις.

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση τα δύο λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στα Καμένα Βούρλα. Η εξέλιξη αυτή βρίσκει αντίθετη την δημοτική αρχή η οποία μάλιστα μέσω του δημάρχου της εξέδωσε και δελτίο Τύπου πριν λίγη ώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η φημολογία που αναφέρει και στο δελτίο Τύπου και ο κ. Συκιώτης πήρε σάρκα και οστά μιας και οι πρόσφυγες έχουν ήδη ετοιμάζονται να εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο. Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο ήταν κλειστό και μέσα σε 2 μέρες ετοιμάστηκε προκειμένου να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε δια της περιφοράς και αποφάσισε τις επόμενες κινήσεις ενώ αποφασίστηκε να μην ανοίξει το σχολείο -που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής – αν δεν απομακρυνθούν τα προσφυγόπουλα.

Δημοτική αρχή και κάτοικοι της λουτρόπολης δέχθηκαν κεραυνό εν αιθρία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ανάγνου επισημαίνοντας ότι οι ΜΚΟ αποφασίζουν και κάνουν ότι θέλουν εν αγνοία ακόμη και των πολιτικών, ενώ ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραμανώλης εξήγησαν στους συγκεντρωμένους τις διαδικασίες που απαιτούνται για την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφυγόπουλων. Ειδικότερα, την συνεργασία της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα Ανηλίκων εφόσον πρόκειται για παιδιά.



“Διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους.” ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη, λίγα λεπτά μετά την εγκατάσταση των προσφυγόπουλων στα Καμένα Βούρλα.



Δείτε σε βίντεο τις εξελίξεις από τα Καμένα Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση