GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: Τι είπε για τις αίθουσες, τις μάσκες και τις προσλήψεις

"Έχουν γίνει ενέργειες εδώ και πολλούς μήνες. Το κανονικό άνοιγμα των σχολείων γίνεται στις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων ετών&q...

"Έχουν γίνει ενέργειες εδώ και πολλούς μήνες. Το κανονικό άνοιγμα των σχολείων γίνεται στις καλύτερες συνθήκες των τελευταίων ετών" η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής είναι να πάμε σε πλήρη σύνθεση αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας των μαθητών. Άρα πάμε σε πλήρη σύνθεση των σχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας" πρόσθεσε. "Μιλάμε για ένα βάθος χρόνου, δεν έχουμε ακόμα ορίζοντα πότε θα λήξει η πανδημία. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οφείλουμε να προσπαθήσουμε ώστε και οι μαθητές να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα. Άρα αυτό σημαίνει λειτουργία των σχολείων, αλλά ξέρετε μελέτες δείχνουν ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη μη κανονική λειτουργία των σχολείων μπορεί να είναι μεγαλύτεροι για τα παιδιά από ότι ο κίνδυνος που ελλοχεύει από τον κορονοϊό" σημείωσε. "Εμείς έχουμε ένα διττό χρέος, να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά να παρέχουμε και εκπαίδευση. Το πιο εύκολο θα ήταν να πούμε, δεν ανοίγουμε τα σχολεία. Ούτε μέτρα ούτε διαδικασίες. Οφείλουμε να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στην κανονικότητα με ένα δίχτυ προστασίας. Αυτά τα υπαγορεύουν οι ειδικοί" ανέφερε η υπουργός.
"Χθες ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε τα στοιχεία για την καθαριότητα και τα ποσά που έχουν δοθεί για το προσωπικό καθαριότητας" σχολίασε. "Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ" υπογράμμισε.
"Η μάσκα προστατεύει τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, αλλά και τους παππούδες. Είναι μια ασπίδα προστασίας για όλους" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση