GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδει το τουρκικό ΥΠΕΞ το δημοσίευμα της Welt

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, σχε...

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt, σχετικά με εντολή που φέρεται να έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους στρατηγούς να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος.

Η διάψευση έρχεται ένα 24ωρο έπειτα από το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, που επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ανέφερε: «Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως "δημιούργημα φαντασίας". "Το γεγονός μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον της χώρας μας με βάση αυτό το φαντασιόπληκτο δημοσίευμα, είναι μία νέα εκδήλωση της προκλητικής αυτής της χώρας, της οποίας οι ενέργειες είναι εκτός πραγματικότητας στην ανατολική Μεσόγειο και δεν συνάδουν με τη διεθνή πρακτική και τους νόμους", αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει με την επισήμανση ότι "οι ελληνικές Αρχές αντί να ασχολούνται με τέτοιες αβάσιμες ειδήσεις, καλύτερα θα ήταν να σταματήσουν τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση