ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ στον Μυτιληναίο για νέες "δομές μεταναστών" σε Σάμο, Κω και Λέρο...

Share it:

Σύμβαση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και συντήρηση των δομών φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο υπέγραψε η Μυτιληναίος. Στον διαγωνισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που έγινε με την κλειστή διαδικασία, είχαν προσκληθεί και οι ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ.

Όπως προβλέπεται στο τεύχος δημοπράτησης, η Mυτιληναίος θα κατασκευάσει τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο, αλλά θα παρέχει και υπηρεσίες συντήρησης εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 12 μηνών από την παραλαβή τους. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του κατασκευαστικού έργου ορίζεται από τη σύμβαση σε μόλις επτά μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαΐου 2021.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν αποφασίσει το έργο να ανατεθεί ενιαία και για τα τρία νησιά καθώς «μόνο με την ταυτόχρονη και ενιαία ανάθεση, εκτέλεση και ολοκλήρωσή του, είναι εφικτή η άμεση και ουσιώδης αποσυμφόρηση των υφιστάμενων δομών και η προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας».

Στη Σάμο, η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Ζερβού», του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων. Στο νησί υφίσταται έκταση επιπλέον 45 στρεμμάτων, όπου κατασκευάζεται άλλη δομή. Στην Κω, η εγκατάσταση θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Μεσοβούνι», σε έκταση περίπου 67 στρεμμάτων. Η διαμόρφωση της δομής θα αναπτυχθεί και σε όμορη έκταση εντός του «Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή» (96 στρέμματα), όπου υφίσταται ήδη κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης. Στη Λέρο, η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Όρμος Λακκί», σε έκταση περίπου 63 στρεμμάτων.

Στο τεύχος του διαγωνισμού αναφέρεται πως η κατασκευή της κάθε δομής σε κάθε ένα από τα τρία νησιά, «θα γίνει σε διαφορετικά επίπεδα, τα οποία θα διαμορφωθούν με φυσικά πρανή και σε ορισμένες περιπτώσεις, με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης ανάλογα με τις απαιτήσεις της μελέτης εφαρμογής. Για την επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων προβλέπεται ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Σε κάθε επίπεδο θα υπάρχουν επιμέρους εγκαταστάσεις με ξεχωριστές περιφράξεις και περιμετρικούς δρόμους. Σε κάθε δομή θα προβλέπεται χώρος καραντίνας για την αντιμετώπιση υγειονομικών αναγκών».
Share it:
Reactions:

Επικαιρότητα

Επιλογές

Επιχειρήσεις

Κοινωνία

Μεταναστευτικό

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση