GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ! Ο ΔΕΝΔΙΑΣ «αδειάζει» τον Χρυσοχοϊδη...

"Δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω τις πάγιες εθνικές θέσεις, που όλοι σ...

"Δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω τις πάγιες εθνικές θέσεις, που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε", επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να πάρει θέση για τις πρόσφατες αναφορές των κ. Γεραπετρίτη και Χρυσοχοΐδη.

"Επειδή όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, επειδή αντιλαμβάνονται πλήρως, και την κρισιμότητα, ακόμα και ενός "κόμματος" (σ.σ. σημείο στίξης) επί της τοποθέτησής μου, να μη με προκαλούν επί αυτού..." τόνισε ο κ. Δένδιας αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το συνάδελφό του.

Αυτό έγινε στον απόηχο της επιλογής του υπουργού Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κατηγορήσει χθες το ΣΥΡΙΖΑ για εθνικισμό με τα 12 ναυτικά μίλια, κάτι που έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ.

Επίσης τη γραμμή πως «Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια» υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στην «Real news» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναλυτικότερα σημειώνει: «Η θέση της χώρας μας έχει εκφραστεί επανειλημμένα και δεν χρήζει ερμηνειών. 'Εχουμε καταστήσει απολύτως σαφές τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης, ανά πάσα στιγμή, των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στη βάση των διατάξεων του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Εθιμικού Δικαίου και άρα δεσμεύει το σύνολο των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση