GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! 18ΧΡΟΝΟΣ αποκεφάλισε καθηγητή επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ...

Δολοφονία ενός καθηγητή μέσης εκπαίδευσης σε προάστιο του Παρισιού σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής... Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέ...

Δολοφονία ενός καθηγητή μέσης εκπαίδευσης σε προάστιο του Παρισιού σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής...

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομική πηγή, ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Σαρλί Εβντό με κόστος τη δολοφονία των περισσότερων συνεργατών του. στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης, ο οποίος φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ», σκοτώθηκε, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Ο δράστης, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ήταν 18 χρόνων και είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο προάστιο μετέδωσε το BFM. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών το βράδυ της Παρασκευής.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση