GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο καθηγητής που τον αποκεφάλισε ο 18χρονος ισλαμιστής...

Ο Samuel Paty, 47 ετών, ο οποίος δίδασκε ιστορία και γεωγραφία στο σχολείο στο Conflans-Sainte-Honorine, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσ...

Ο Samuel Paty, 47 ετών, ο οποίος δίδασκε ιστορία και γεωγραφία στο σχολείο στο Conflans-Sainte-Honorine, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι ο άνδρας που δέχτηκε επίθεση και αποκεφαλίστηκε  την Παρασκευή  από έναν 18χρονο, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία λίγο αργότερα....

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πάτι φέρεται να έδειξε σε μια τάξη μαθητών σκίτσα του Μωάμεθ από τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ηθική και πολιτική εκπαίδευση για την ελευθερία του λόγου, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση από γονείς που ζήτησαν την παραίτησή του.

Πριν παρουσιάσει τα σκίτσα, ο δάσκαλος ζήτησε από τους μουσουλμάνους μαθητές να φύγουν από την τάξη εάν το επιθυμούσαν.

Στη συνέχεια, ο πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού που δεν έφυγε από την τάξη δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube ισχυριζόμενο ότι ο δάσκαλος είχε δείξει μια «φωτογραφία ενός γυμνού άνδρα» που ήταν «μουσουλμάνος προφήτης». Ο πατέρας κάλεσε άλλους γονείς να τον ενώσουν σε μια συλλογική δράση εναντίον του δασκάλου, τον οποίο περιέγραψε ως «voyou» (κακοποιός). 

Το σημείο της επίθεσης στο Παρίσι 


Για να ηρεμήσει η κατάσταση, το σχολείο διοργάνωσε μια συνάντηση μεταξύ του διευθυντή, του δασκάλου και ενός αξιωματούχου από την εκπαιδευτική αρχή. Απ΄ ότι φαίνεται όμως, το κακό είχε ήδη γίνει...

Το προφίλ του δράστη
Ο δράστης της δολοφονίας ήταν 18 ετών και γεννημένος στη Μόσχα, ενώ φέρεται να είναι τσετσενικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τη theguardian.com ο δράστης φώναξε Αλλάχου Ακμπάρ την ώρα της ειδεχθούς του πράξης. Ο δράστης καταδιώχθηκε από την αστυνομία και αφού δέχθηκε πυρά, έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, ωστόσο τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Οι ατυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Ο δράστης έχασε τη ζωή του επί τόπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Αυξάνονται οι επιθέσεις 
Στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές βίαιες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες. Τον περασμένο μήνα, μετανάστης από το Πακιστάν επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo.

Στο σημείο δηλαδή όπου πριν από πέντε χρόνια ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν προκαλέσει μακελειό δολοφονώντας 10 εργαζόμενους του σατιρικού περιοδικού και δύο αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση