GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ από τον σεισμό! 4 ΝΕΚΡΟΙ, 120 τραυματίες και κατάρρευση κτιρίων...

Εικόνες χάους, σκόνη, γκρεμισμένα κτίρια, κραυγές απελπισίας. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια που άφησε πίσω του ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο π...

Εικόνες χάους, σκόνη, γκρεμισμένα κτίρια, κραυγές απελπισίας. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια που άφησε πίσω του ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 ανοιχτά της Σάμου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο νησί, αλλά ακόμη πιο σοβαρές στην Σμύρνη.

Εκεί από όπου έρχονται όλο και περισσότερες συγκλονιστικές εικόνες από τις μεγάλες φθορές που προκλήθηκαν, την κατάρρευση κτιρίων που σκέπασε με σκόνη ένα μεγάλο μέρος της περιοχής, την ώρα όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ανθρώπων, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 120 έχουν τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι σε δύο σημεία που έχουν σημειωθεί οι καταρρεύσεις, στα νότια της Σμύρνης.

Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο στα ερείπια κτιρίου στον τομέα Μπαϊρακλί της επαρχίας της Σμύρνης διασώθηκαν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το επίκεντρο ήταν περίπου 17 χλμ. ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης και είχε εστιακό βάθος 16 χλμ., σύμφωνα με την AFAD. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και πως το επίκεντρό του ήταν 33 χλμ. ανοικτά των τουρκικών ακτών.

Και τσουνάμι από τον σεισμό

Συγκλονιστικές εικόνες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού στην πόλη της Σμύρνης με την θάλασσα να έχει βγει στην στεριά.

Μαρτυρία από τη Σμύρνη
Η Αθήνα Σάμογλου, Ελληνίδα που γεννήθηκε και ζει μόνιμα στη Σμύρνη: 
"Επικρατεί πανικός. Οι σειρήνες από τα ασθενοφόρα ακούγονται συνεχώς. Επεσαν αρκετά σπίτια στο Μπαϊρακλί χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς. Ημουν στον κήπο του σπιτιού μου όταν έγινε ο σεισμός. Ηταν πολύ μεγάλος και σε ένταση και σε διάρκεια. Η διάρκεια ήταν αυτή που με τρόμαξε προσωπικά. Παρακολουθούμε συνεχώς τηλεόραση και προσπαθούμε να μείνουμε ψύχραιμοι. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση πάντως από τις αρχές. Περιμενουμε και τους μετασεισμούς".

Κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης της Σμύρνης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, μετά τον σεισμό ο οποίο ήταν μεγέθους έως και 7 βαθμών.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε στο Twitter πως έξι κτίρια κατέρρευσαν σε δύο τομείς της επαρχίας της Σμύρνης. Είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από έξι άλλες επαρχίες όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, αλλά ότι υπάρχουν μικρές ρωγμές σε ορισμένα κτίρια.

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας ανέφερε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών. Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 13:50 ώρα Ελλάδας και έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ο Αλί Γερλίκαγια, κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, δήλωσε ότι προσώρας δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

«Όλες οι υπηρεσίες μας άρχισαν να μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προσπάθειες», ανέφερε στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μία από τις ενεργές σεισμικές ζώνες στον κόσμο. Το 1999, σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17.000 ανθρώπων, εκ των οποίων 1.000 στην Κωνσταντινούπολη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση