GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΥΠΡΟΥ! Πρώτος ο (εκλεκτός του Ερντογάν) Τατάρ αλλά θα ζοριστεί στο δεύτερο γύρο...

Τον νέο κατοχικό τους ηγέτη επρόκειτο να «εκλέξουν» σήμερα Κυριακή οι Τουρκοκύπριοι, καθώς πραγματοποιούνται οι παράνομες «προεδρικές εκλογέ...

Τον νέο κατοχικό τους ηγέτη επρόκειτο να «εκλέξουν» σήμερα Κυριακή οι Τουρκοκύπριοι, καθώς πραγματοποιούνται οι παράνομες «προεδρικές εκλογές» ενώ παράλληλα διεξάγεται και δημοψήφισμα για «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν την αύξηση των «δικαστών», μελών του «ανωτάτου δικαστηρίου».

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 το πρωί και έκλεισαν στις 18:00 το απόγευμα.  Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867, γεγονός που υποδηλοί αύξηση της τάξης των 22,000 ψηφοφόρων μέσα σε πέντε χρόνια.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία ψηφίζουν 63.842, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, 49.958, στην κατεχόμενη Κερύνεια 42.773, στην κατεχόμενη Μόρφου 15.016, στο κατεχόμενο Τρίκωμο 20.419 και στην κατεχόμενη Λεύκα 6.858.

Για τις παράνομες «εκλογές» υποβλήθηκαν 11 υποψηφιότητες, από τις οποίες οι τέσσερις είναι κομματικές και οι επτά ανεξάρτητες. Πρόκειται για τους: Μουσταφά Ακιντζί, Κουτρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Αλπάν Ουζ, Μουσταφά Ουλάς, Αρίφ Σαλίχ Κίρνταγ, Αχμέτ Μποράν, Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Έρχουμαν, Ερχάν Αρικλί και Φουάτ Τσινέρ.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων:
Τατάρ 32,5%
Ακιντζί 29,7%
Ερχιουρμάν 21,6%
Οζερσάι 5,7%
Αρικλί 5,4%
Ντενκτάς 4,3%

Ο Τατάρ ήρθε πρώτος μεν στις τουρκοκυπριακές εκλογές, αλλά θα χρειαστεί δεύτερος γύρος.
Ο τρίτος υποψήφιος Ερχιουρμάν δήλωσε πώς θα αποφασίσει μαζί με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για το ποιόν θα υποστηρίξει στο δεύτερο γύρο, αλλά αναμένεται να στηρίξει τον Ακιντζί.
 Οι οπαδοί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (Ακιντζί, Ερχουρμάν) είναι πάνω από το 50%, οι οπαδοί της συνομοσπονδίας και  εθνικιστές είναι στο 40% (Τατάρ και Αρικλί) και ο διχοτομιστής Οζερσάι είναι στο 5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση