GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ και την Αρμενία...

Γιάννης Χατζηαντωνίου   ΑΡΜΕΝΙΑ ( να λέμε αλήθειες) Για ένα Έλληνα η συμπάθεια για την Αρμενία είναι δεδομένη. Οι ευχές μας είναι με όσους ...

ΑΡΜΕΝΙΑ ( να λέμε αλήθειες)
Για ένα Έλληνα η συμπάθεια για την Αρμενία είναι δεδομένη. Οι ευχές μας είναι με όσους μάχονται αυτή την ώρα και θυσιάζονται στα βουνά του Ναγκόρνο - Καραμπάχ.  
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Υπάρχουν βαριές απώλειες και φαίνεται πως οι δυνάμεις των Αζέρων - Τούρκων - τζιχαντιστών του FSA από την Συρία, αλλά κι άλλων από την Λιβύη προελαύνουν, στα ΝΑ της ελεύθερης περιοχής.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στρατιωτικό. Υπάρχουν και πολιτικές πλευρές. Η κυβέρνηση της Αρμενίας προϊόν "βελούδινης επανάστασης" των ΜΚΟ έχει αποδυναμώσει την μόνη σοβαρή εγγύηση ασφάλειας της χώρας, τη συμμαχία της με την Ρωσία. Ο τυχοδιώκτης Πρωθυπουργός της διαχειρίζεται την κρίση ενώ το οικονομικό του σχέδιο είναι προσέγγιση με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τον εξυπηρετεί στις ασταθείς πολιτικές συνθήκες της χώρας του να τσαλακωθεί , ίσως και να χαθεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ώστε να εξουδετερωθεί η ηγετική ομάδα του Αρτσαχ που δεν είναι προσανατολισμένη στη Δύση. Το Αζερμπαϊτζαν είναι στους σχεδιασμούς της Δύσης εναλλακτική πηγή ενέργειας για την ΕΕ μέσω τουρκικού αγωγού που όμως βρίσκεται εντός βολής από το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τυχόν επικράτηση των Αζέρων - πιθότερη εξέλιξη σήμερα- θα χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση της - ακόμα μεγαλύτερης- οικονομικής διείσδυσης δυτικών εταιριών και στις δύο χώρες (με σοβαρή βέβαια αναβάθμιση της Τουρκίας - μεγαλύτερο οικονομικό μερίδιο στο Αζερμπαϊτζαν και αυξημένη γεωπολιτική επιρροή στον Καύκασο).
Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμα φορά μοιραία κι άβουλη, αφού η λειτουργία της ως προτεκτοράτο της Δύσης την αφοπλίζει. Δεν παίρνει ούτε καν μέτρα αυτοπροστασίας.
Πχ τί περιμένει για να κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση το FSA και να την θέσει εκτός νόμου στην Ελλάδα;
Να αρχίσουν να πυροβολούν αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα; Γιατί δεν αποκαθιστά ΑΜΕΣΩΣ τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία;
Βεβαίως το προτεκτοράτο των ΗΠΑ και η αποικία της Γερμανία έχει μια ελίτ που νομίζει ότι θα λάβει μερίδιο .... Μόνο που κι αυτό (από το οποίο επεφωλήθηκαν μερικοί αστέρες του εκσυγχρονισμού όπως ο κ. Μαντέλης που ενώ διωκόταν στην Ελλάδα ήταν Μάνατζερ επιχειρήσεων (ποιών;) στο Αζερμπαϊτζάν) έχουν ενημερωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο - βλέπε υποδοχή Αλίεφ στον νέο Έλληνα Πρέσβυ εκεί (ένα νέο και ικανό διπλωμάτη μας που οι Τούρκοι έχουν λόγους να αντιπαθούν) ότι αυτά τέλειωσαν.
Πάντως η πολιτική ότι το καλό παιδί της Δύσης θα κάνει τη δουλειά, χρεωκοπεί αυτό τον καιρό στην Αρμενία. Ο κ. Πασισιάν έχει δύσκολο έργο εκεί που οδηγεί την χώρα του.
Οι μαχητές της Αρμενίας πολεμούν ηρωϊκά και θυσιάζονται στα πεδία των μαχών. Στο βόρειο μέτωπο κρατούν γερά. Η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Όμως εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, να διδασκόμαστε αυτό που μας δίδαξε ο Εθνικός μας ποιητής "δεν είν εύκολες οι θυραις αν η χρεία τες κουρταλεί".
Και να ετοιμαζόμαστε .... ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση