GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ! ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Μητσοτάκη (στο Μαξίμου) με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων...

Μυστική συνάντηση με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων είχε ο πρωθυπουργός στις αρχές της εβδομάδας, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει ακ...


Μυστική συνάντηση με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων είχε ο πρωθυπουργός στις αρχές της εβδομάδας, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη να βάζει «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο και το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνεχίζει να πλέει κοντά στο Καστελόριζο.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε στον Alpha 98,9 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έτσι ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα τα τεχνικά θέματα, ενώ εξετάστηκαν κανόνες εμπλοκής.

«Θέλει να έχει γνώση σε κάθε λεπτομέρεια. Αν πρόκειται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, που είναι καθημερινότητα πλέον, θέλει να γνωρίζει όλα τα τεχνικά δεδομένα. Πολλές φορές βρίσκεσαι σε αυτές τις συνθήκες έχοντας μια συγκεκριμένη πρόσληψη του συγκεκριμένου φαινομένου, ότι θα εισάγεις ορισμένες καινοτόμες δημόσιες πολιτικές, ρυθμίσεις για τις επόμενες γενιές, και τελικά κάνεις αυτού του τύπου τη διαχείριση των κρίσεων», σχολίασε ο υπουργός Επικράτειας και απάντησε στον λόγο που σε αυτή τη συνάντηση ήταν απών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος:

«Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν εκεί. Να σας πω όμως ότι υπάρχουν και ζητήματα τα οποία είναι αμιγώς επιχειρησιακά, προφανώς στην πολιτική απόφαση σε σχέση με οτιδήποτε πράξουμε στο κομμάτι της άμυνάς μας, τη λαμβάνει η νομιμοποιημένη πολιτική ηγεσία, από εκεί και πέρα, τα εντελώς τεχνικά θέματα, με τα πρωτόκολλα εμπλοκής κλπ, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κρίσης, είναι θέματα τα οποία ανάγονται σε επίπεδο άλλο».

Για το αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει τα τεχνικά θέματα: «Τα γνωρίζει εξαιρετικά καλά, δεν χρειάζεται να τα μάθει, εμείς είμαστε εκείνοι που προσπαθούμε να τα μάθουμε. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να τα ξέρει όλα, όμως θέλει να τα ξέρει. Θέλει να γνωρίζει τα πάντα στην απόλυτη λεπτομέρεια. Αν πρόκειται να γίνει μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, θα εμπιστευτεί για τα τεχνικά θέματα τον καρδιολόγος, εκείνος που θα επιλέξει νοσοκομείο από το οικογενειακό περιβάλλον, έχει να κάνει με τα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση