GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σκάβουν τάφους στην Θεσσαλονίκη για τους νεκρούς του κορονοϊού...

Με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην Θεσσαλονίκη, ο δήμος της συμπρωτεύουσας αναγκάστηκε να λάβει νέα, μακά...

Με την πανδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην Θεσσαλονίκη, ο δήμος της συμπρωτεύουσας αναγκάστηκε να λάβει νέα, μακάβρια μέτρα... 

Ήδη έχουν γεμίσει οι πρώτοι 50 τάφοι που ανοίχτηκαν τον περασμένο Μάρτιο στα νεκροταφεία της Θέρμης, με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη να γίνεται ολοένα και πιο δραματική.

Από τις αρχές της εβδομάδας, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει επαφές με τον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων στον Εύοσμο, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα ένας χώρος ταφής με χωρητικότητα 50 τάφώνων, για τα άτομα που ενδεχομένως θα χάσουν τη ζωή τους λόγω της νόσου.

Επιπλέον, υπάρχει και πρόβλεψη για άνοιγμα 50 ακόμα νέων τάφων, στον Εύοσμο, ανεβάζοντας το σύνολο στους 150.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή στο ThessToday.gr, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου χώρου ταφής ήταν επιτακτική, καθώς: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι αριθμούς θα αφήσει πίσω της η “μαύρη λίστα”».
Σύμφωνα με την πρόταση του Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Κοιμητηρίων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
«Oι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορονοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται “ταφώνες ειδικού σκοπού”. Ήταν απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων και οι εργασίες έπρεπε να έχουν εκτελεστεί εδώ και αρκετά χρόνια και να αξιοποιηθεί ο χώρος, καθώς υπάρχει ζήτημα έλλειψης ταφών».
Ο χώρος θα πληροί τις ίδιες προϋποθέσεις με αυτόν της Θέρμης, δηλαδή θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους υπόλοιπους τάφους, ενώ η διάρκεια της ταφής θα ανέρχεται στα 10 έτη.
Παράλληλα, η μεταφορά των νεκρών θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον. Αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζερβάς, μιλώντας στο OPEN TV σχετικά με το δεύτερο κύμα κορονοϊού που αντιμετωπίζει η πόλη του δήλωσε:
«Δεν υπάρχουν ούτε κρυφά σενάρια ούτε μυστικά δεδομένα. Όλοι ξέρουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα. Και θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνταγές για το πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Μετά το πορτοκαλί υπάρχει το κόκκινο, αλλά μετά το πορτοκαλί μπορεί να υπάρξει και το κίτρινο και το πράσινο. Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν. Συντεταγμένα Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δούμε όλες αυτές τις δράσεις και τις ενέργειες, ούτως ώστε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση