GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η μορφή ως ίχνος συλλογικής μνήμης"... Μιχάλης Οδυσσέας Γιακουμάκης

" Εκφράζω τις καθημερινές μου εμπειρίες διά μέσου συμβολικών, προσωπικών μύθων, με...

"Εκφράζω τις καθημερινές μου εμπειρίες διά μέσου συμβολικών, προσωπικών μύθων, με...

πρωταγωνιστές στερεοτυπικούς χαρακτήρες, είτε κοινωνικά συμβατικούς, είτε, κοινωνικά, κάθε άλλο παρά συμβατικούς, που απεικονίζονται ως απλοί άνθρωποι ή ως οντότητες από τη μυθολογία, το παραμύθι και τη λαογραφία, προτείνοντας μια άποψη της πραγματικότητας μέσα από τα παιδικά μάτια. Μέσα από τους πίνακες μου σχολιάζω την εποχή μας, την οποία θεωρώ λυκόφως του Δυτικού Πολιτισμού μας και στην οποία ανταποκρίνομαι με κοινωνικοπολιτική συνείδηση, ασκώντας της σοβαρή κριτική και  σάτιρα. Αυτή η αμφισβήτηση και η σάτιρα του καταρρέοντος πολιτισμού μας μέσω της Τέχνης, είναι για μένα ένα βιώσιμο μέσο για να τον καταλαβαίνω στην ακραία πολυπλοκότητά του και να επιβιώνω κατά την κατάρευσή του".

Ο Μιχάλης Οδυσσέας Γιακουμάκης γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Scuola Libera Del Nudo της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην Napoli της Ιταλίας. Zει στην Αθήνα, όπου εργάζεται σαν ζωγράφος, εικονογράφος, και δάσκαλος Ζωγραφικής.  Είναι τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του International Chinese Calligraphic Art & Chinese Ink Painters Society. Ίδρυσε την “Εταιρεία Ρομαντικοί Ανώνυμοι”, Αθηναϊκό τμήμα της κίνησης καλλιτεχνών “Stuckism International”. Η ζωγραφική δουλειά του έχει, έως τώρα, παρουσιαστεί σε εννέα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στα Κύθηρα και στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στο Μονρεάλ, στη Λευκωσία, στο Λονδίνο, στη Ρώμη, στο Αμβούργο, στο Λίβερπουλ, στην Φλωρεντία, στην Αθήνα , στο Καντέρμπουρυ, στην Νέα Υόρκη και στην Τεχεράνη.  Τα έργα του είναι Συμβολιστικά με πολλές φορμαλιστικές αναφορές στο Διεθνοποιημένο Γοτθικό, στην Ιταλική Αναγέννηση, στους Φλαμανδούς και Γερμανούς “Πριμιτίφ”, στο Ιαπωνικό Sumi-e, στην Βιεννέζικη “Απόσχιση”, στην “Νέα Αντικειμενικότητα” του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, στον Σουρεαλισμό και σε μερικές σχολές του Ευρωπαϊκού Κόμικ.

Ο  Επιμελητής Πάρης Καπράλος προσκάλεσε 17 εικαστικούς καλλιτέχνες να διερευνήσουν με έργα τους τις επιρροές που ασκούν στο συλλογικό ασυνείδητο με την αποτύπωση της ανθρώπινης μορφής.
Οι καλλιτέχνες, ο Επιμελητής και η Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας) που φιλοξενεί το πρωτότυπο project,  σας προσκαλούν να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης και να την επισκεφτείτε στην διάρκεια της.
Η "Η μορφή ως ίχνος συλλογικής μνήμης" θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 ώρες 18:00 – 22:00. Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και την ασφάλεια όλων.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση