GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνδυνος να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε υγειονομικές βόμβες...

«Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι δημόσιες μονάδες υγείας σε υγειονομικές βόμβες», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, προειδοποιώντας για «το ξεχείλωμ...

«Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι δημόσιες μονάδες υγείας σε υγειονομικές βόμβες», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, προειδοποιώντας για «το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού»...

Σύμφωνα με επώνυμη εμπεριστατωμένη καταγγελία συναδέλφου αγροτικού γιατρού, στις 15/9 στο Κ.Υ Μαντουδίου εξετάστηκε ασθενής, ο οποίος παρέμεινε στη βραχεία νοσηλεία του Κ.Υ Μαντουδίου από τις 16:40 έως τις 00:40 και στη συνέχεια διακομίσθηκε για εισαγωγή σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός για Covid-19.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν έγιναν όλες οι αναγκαίες προβλεπόμενες ενέργειες: έγκαιρη ενημέρωση, ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ στο σύνολο των εργαζόμενων που εκτέθηκαν αλλά και το Κ.Υ συνέχισε να λειτουργεί κανονικά χωρίς να έχει προηγηθεί απολύμανση. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας ανάλογο περιστατικό συνέβη και στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Χαλκίδας.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα. Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη μη τήρηση των έτσι και αλλιώς ελλιπών πρωτοκόλλων διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Όπως στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Είναι αδιανόητο, 8 μήνες μετά την εκδήλωση της επιδημίας, και ενώ καταγράφεται τριπλάσιος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά, οι τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και τη διαχείριση ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19) να είναι τον Απρίλιο. Δεν είναι δυνατόν να ερωτάται ο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση nonCovid-19 ασθενών που διαβιούν σε δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα και πρέπει να μεταφερθούν σε μία μονάδα υγείας για την αντιμετώπιση κάποιου οξέως προβλήματος υγείας και να δηλώνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ.

Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας σε συνεργασία με τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε αναλάβει πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί σαν επιστήμονες. Με τα πενιχρά μέσα που μας διαθέτει η κυβέρνηση, έχουμε επιστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για να παρέχουμε με ασφάλεια τις υπηρεσίες στους ασθενείς μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να αναλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις δικές τους ευθύνες.

Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι δημόσιες μονάδες υγείας σε υγειονομικές βόμβες όπως έγιναν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους τα γηροκομεία και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση