GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΑΝΟΙΧΤΗ διαφωνία προέδρου-εισαγγελέως...

Αναπάντεχη εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγράφηκε σήμερα με τη διαδικασία να διακόπτεται αιφνιδίως για αύριο, Τετάρτη... Η πρόεδρος τ...

Αναπάντεχη εξέλιξη στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταγράφηκε σήμερα με τη διαδικασία να διακόπτεται αιφνιδίως για αύριο, Τετάρτη...

Η πρόεδρος του Εφετείου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ξεκινούσε σήμερα η ακροαματική διαδικασία, ζήτησε  από την εισαγγελέα να συμπληρώσει τη χθεσινή πρότασή της αναφορικά με τα ποινικά μητρώα των καταδικασμένων και την περίπτωση παραβίασης του περιοριστικού όρου από τον Γιάννη Λαγό, καθώς η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου παρέλειψε ή απέκρυψε -όπως αφέθηκε να εννοηθεί- σημαντικά στοιχεία.

Το «πινγκ-πονγκ» προέδρου και εισαγγελέως

«Η κα εισαγγελέας είπε χθες ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει κίνδυνος τέλεσης πράξεων και είπε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο όλοι εκτός ορισμένων καταδικασθέντων. Παρέλειψε όμως να πει ότι Λιακόπουλος, Σιατούνης, Στράτος Στεργιόπουλος, Τσιορβάς, Παπαβασιλείου και άλλοι, έχουν καταδικαστεί με ποινές καθείρξεως» ανέφερε η κα Λεπενιώτη.


Η πρόεδρος ρώτησε εκ νέου την εισαγγελέα: «Άρα να ανασταλεί η ποινή και γι' αυτούς;» Και η εισαγγελέας απάντησε καταφατικά: «Να ανασταλεί».

«Παρότι έχουν το ύποπτο της τέλεσης;» επέμεινε η πρόεδρος. «Ναι» ήταν η απάντηση της κας Οικονόμου.

Η κυρία Λεπενιώτη επέμεινε περισσότερο: «Άρα η πρότασή σας είναι να ανασταλεί και για αυτούς παρά τις ποινές;». Καταφατική ήταν ξανά η απάντηση της εισαγγελέως.

Δυο λεπτά νωρίτερα είχε διευκρινίσει, εγκαλούμενη από την πρόεδρο: «Εγώ αναφέρομαι μόνο σ' αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Όπως οι Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, δεν τους συμπεριέλαβα, έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν τηρήσει τους όρους που έχουν οριστεί».
Το βούλευμα που επικαλέστηκε ο δικηγόρος του Λαγού έφερε τη σημερινή διακοπή

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού πήρε τον λόγο και επικαλέστηκε βούλευμα, μεταγενέστερο, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Λαγός δεν έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 π.μ. προκειμένου να αναζητηθεί σχετικό βούλευμα για τον Λαγό. Θυελλώδης αναμένεται αύριο η συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση