GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑ, ΠΟΙΟ είναι το νέο ελληνικό «εμβόλιο»...

Το μυαλό είναι ο στόχος   Μάσκες παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 το βράδυ, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για να μας σώσει από...

Μάσκες παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 το βράδυ, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης για να μας σώσει από τον κορωνοϊό. Αυτά δεν είναι μέτρα, είναι σκέτα καψόνια. Μπορείς να κάθεσαι χωρίς μάσκα δίπλα σε 40 νοματαίους στο καφέ, αλλά δεν μπορείς να περπατάς μόνος σου στον δρόμο χωρίς μάσκα. Μπορείς να συνωστίζεσαι με 500 άλλους στα ΜΜΜ ή στα εμπορικά κέντρα, μέχρι τις 12:30, αλλά δεν μπορείς να κυκλοφορείς μετά τις 12:30, ακόμα και μόνος σου.
Τα μέτρα αυτά όχι μόνο δεν θα συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας αλλά ενδέχεται να έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα αυξήσουν την κόπωση και την εύλογη δυσπιστία των ανθρώπων. Η λειτουργία τους είναι καθαρά ιδεολογική.
Διευκολύνουν την κυβέρνηση να δείχνει ότι κάνει κάτι, ενώ δεν κάνει τίποτα εκεί που υπάρχει το πρόβλημα: στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και των χώρων δουλειάς. Κυρίως όμως της επιτρέπουν να μεταθέτει για μία ακόμη φορά την ευθύνη στους πολίτες, ενώ αποποιείται τις δικές της.
Τώρα η αστυνομία θα κυνηγά περαστικούς δίχως μάσκα ή όσους ξεχάστηκαν έξω το βράδυ, για να τους κόψει πρόστιμο. Τα δε κανάλια θα έχουν μπόλικους υπεύθυνους να ρίξουν το φταίξιμο, μιας και το θέμα «αδίστακτοι νέοι στις πλατείες», κάπου κούρασε.
Φιλότιμο τέλος, λοιπόν. Ατομική ευθύνη, κρατική καταστολή και μηντιακή διαπόμπευση, να ποιο είναι το νέο ελληνικό «εμβόλιο». Δεν προστατεύει εσένα από τον ιό, προφυλάσσει όμως την κυβέρνηση από σένα.
_____
Σχόλιο: Dimitri's Tsirkas

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση