ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

«ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ!» Ο (γεν. διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ) Γ. Παγουλάτος «αποκηρύσσει» τον Ν. Μαραντζίδη...

Share it:

Την απόλυτη διαφωνία του εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Γιώργος Παγουλάτος ως προς την πρόταση του Νίκου Μαραντζίδη για «φινλανδοποίηση» της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι η άποψη του κ. Μαραντζίδη είναι λάθος και ότι διαφωνεί όχι μόνο εκείνος αλλά κι όλοι οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ωστόσο, παραδέχτηκε: «Να γίνουμε Φινλανδία καμία αντίρρηση, αλλά όχι στην εξωτερική της πολιτική απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.» Ακόμη, υποστήριξε ότι«οι επαγγελματίες υπερπατριώτες βέβαια βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να βάλλουν εναντίον του ΕΛΙΑΜΕΠ».

Αν διαφωνώ με την πρόταση του φίλου Νίκου Μαραντζίδη για «φινλανδοποίηση» της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία; Προφανώς διαφωνώ, όπως κι όλοι οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ με τους οποίους έτυχε να την συζητήσω. Ο Μαραντζίδης έχει λάθος: αν παραιτηθείς από την προσπάθεια αμυντικής αποτροπής και αναχαίτισης θα καταλήξεις στο έλεος του επιθετικού γείτονα. Αν δεν είσαι στο τραπέζι θα είναι στο μενού. Τότε η όποια ευημερία σου δεν θα είναι αρκετή για να σε προστατεύσει. Ότι κύρια άμυνα της χώρας είναι τα ευρωπαϊκά διπλωματικά μας ερείσματα, ότι κύριο στοίχημα της χώρας είναι η οικονομική ανάπτυξη και διάχυση της ευημερίας, σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Να γίνουμε Φινλανδία καμία αντίρρηση, αλλά όχι στην εξωτερική της πολιτική απέναντι στη Σοβιετική Ένωση. Φινλανδία μετά το ’90, όχι πριν.
Οι επαγγελματίες υπερπατριώτες βέβαια βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να βάλλουν εναντίον του ΕΛΙΑΜΕΠ, επειδή ο Μαραντζίδης είναι ένα από τα πολλά μέλη της Συμβουλευτικής μας Επιτροπής. Ένα άλλο μέλος της Συμβουλευτικής του ΕΛΙΑΜΕΠ την περασμένη βδομάδα είχε δημόσια προτείνει την άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, αλλά αυτό o χορός των υπεπατριωτών το προσπέρασε. Το νόημα μιας Συμβουλευτικής Επιτροπής ενός ερευνητικού ιδρύματος είναι ακριβώς να προκαλέσεις για νέες ιδέες, να διαστείλεις το εύρος του πλουραλισμού. Ευτυχώς δεν ζούμε στον ισλαμοαυταρχισμό του Ερντογάν. Ο δημόσιος διάλογος στη φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Ελλάδα έχει ανάγκη λιγότερους επαγγελματίες υπερπατριώτες που κάνουν επιδείξεις τεστοστερόνης, και περισσότερες ετερόδοξες απόψεις θαρραλέων γραφιάδων. Ακόμα κι αν αυτές ενοχλούν. Θα έλεγα, ακόμα περισσότερο εάν αυτές ενοχλούν.
Share it:
Reactions:

Διπλωματία

Επικαιρότητα

Πολιτική

Πρώτη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση