GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ! Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου είπαν (αρχικά) «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας; Τι απαντούν...

Επιφυλάξεις για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου! Το μεσημέρι...

Επιφυλάξεις για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου!

Το μεσημέρι της Πέμπτης, παρουσία του διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το σκεπτικό του λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας γιατί δεν ήθελε να διαρρεύσει το μυστικό της πρωτοβουλίας που σκόπευε να πάρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» στο γραφείο του στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιάννης Ραγκούσης συμφώνησαν αμέσως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξαν πως το θέμα του πτωχευτικού κώδικα δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά και ειδικά η κατάργηση του καθεστώτος της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Περισσότερο σκεπτικοί εμφανίστηκαν οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εφη Αχτσιόγλου. Οχι ως προς την ουσία της κίνησης, αλλά ως προς την επιλογή του timing και αν ενδεχομένως κάποια άλλη στιγμή ή ένα άλλο νομοσχέδιο θα προσφερόταν για ακόμα πιο μεγάλη επίθεση προς την κυβέρνηση. Είχαν άλλωστε και οι δύο σηκώσει όλο το βάρος της σύγκρουσης με τη Ν.Δ. την ίδια ημέρα στη Βουλή. 

Η συζήτηση για την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί άνοιξε και στο ασφαλιστικό που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και στο ενδεχόμενο η πρόταση δυσπιστίας να έμπαινε προσωρινά στον «πάγο», ώστε να χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αποτελεί σημαία της οικονομικής πολιτικής του κόμματος. Σχεδόν όλοι συμφώνησαν πως η πανδημία και οι πιο δύσκολες συνθήκες που αναμένονται πιθανότατα να μην επιτρέψουν την ανάληψη μιας τόσο κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τελικά η απόφαση ήταν ομόφωνη...

Η απάντησή τους...
Απάντηση στο σχετικό δημοσίευμα της "Καθημερινής" έδωσαν με κοινή τους ανακοίνωση οι υπεύθυνοι οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: "Αντιλαμβανόμαστε το άγχος της "Καθημερινής" να υποβαθμίσει την πρόταση μομφής ενάντια στις ανεξέλεγκτες πτωχεύσεις και την καθολική και οριζόντια άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας, επειδή φέρνει σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη. Εξαιτίας αυτού του άγχους, όμως, δεν μπορεί να καταφεύγει σε παντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα. Καμία απόσταση και κανένας αστερίσκος δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -όσο "δημιουργική" και αν είναι η φαντασία των υπευθύνων για το σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής"-, μόνο απόλυτη συμφωνία για την ανάγκη να μπει φραγμός στην εκποίηση της περιουσίας των πολιτών για χάρη των τραπεζών. Αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η πρόταση μομφής στον υπουργό Οικονομικών. Αν η "Καθημερινή" είχε ασχοληθεί με το περιεχόμενο του πτωχευτικού, ίσως ήταν πιο σοβαρή και δεν προχωρούσε σε δημοσιεύματα που την εκθέτουν, μόνο και μόνο για να στηρίξει την κυβερνητική προπαγάνδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση