GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ στις κινητοποιήσεις για τις ανεμογεννήτριες...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Σάμης και της Κεφαλονιάς που βρίσκονται 12 μέρες τώρα στο λιμάνι της Σάμης για να αποτρέψ...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Σάμης και της Κεφαλονιάς που βρίσκονται 12 μέρες τώρα στο λιμάνι της Σάμης για να αποτρέψουν την εκφόρτωση του νέου πακέτου ανεμογεννητριών που προορίζονται να εγκατασταθούν στα βουνά της περιοχής...

Σήμερα, με εντολή εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος απέκλεισαν την πρόσβαση στο λιμάνι, με σκοπό να διευκολύνουν την εκφόρτωση και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν τον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δ. Μαντζουράτο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα μετά την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, με τη στήριξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών προβαίνουν σε κλιμάκωση της βίας με συλλήψεις προκειμένου να κάμψουν τη δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων της Σάμης και της Κεφαλονιάς, που βρίσκονται 12 μέρες τώρα στο λιμάνι της Σάμης για να αποτρέψουν την εκφόρτωση του νέου πακέτου ανεμογεννητριών που προορίζονται να εγκατασταθούν στα βουνά της περιοχής» σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, προσθέτοντας ότι «η συνεχιζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, την ώρα που ακόμη οι λάσπες βρίσκονται στα σπίτια των πλημμυροπαθών, αποτελεί την απόλυτη πρόκληση για τον λαό της Κεφαλονιάς, που βιώνει τεράστιες καταστροφές με αιτία κυρίως τα υφιστάμενα αιολικά πάρκα».

Η Επιτροπή σημειώνει ότι «ο αγώνας και μόνο αυτός είναι που φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα, κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκτός από αυτόν που δεν δόθηκε.
Η αποκατάσταση και η αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή είναι αιτήματα αναπόσπαστα δεμένα με τη μη εγκατάσταση επιπλέον ΑΣΠΗΕ. Τα προβλήματα αυτά έχουν κοινή αιτία την προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να βάλουν πόδι στην περιοχή, τσακίζοντας τον λαό και τις ανάγκες του για τα κέρδη τους.
Ο αγώνας συνεχίζεται με αιτήματα: Αποζημίωση των πληγέντων. Αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Σάμης - Πυλάρου. Καμία επιπλέον εγκατάσταση ΕΣΠΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση