GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΜΕ ΤΑΡΙΦΑ οι γιατροί για το ...δωρεάν εμβόλιο της γρίπης

Krikor Tsakitzian   Ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας, η δωρεάν διάθεση των εμβολίων της γρίπης. Κανείς δεν μπορεί να προμηθευτεί το εμβόλιο ...

Krikor Tsakitzian 
Ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας, η δωρεάν διάθεση των εμβολίων της γρίπης. Κανείς δεν μπορεί να προμηθευτεί το εμβόλιο χωρίς συνταγή γιατρού. Το δε κόστος των εμβολίων στη λιανική είναι από 10,72€ έως 13,73€, ανάλογα με το ποιόν από τους τρεις τύπους εμβολίου που κυκλοφορούν θα σας γράψει ο γιατρός.
Είναι όμως δωρεάν για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων;
Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα ταμεία, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ, όπου ενημερώθηκαν οι ασφαλισμένοι του και πήραν αριθμό προτεραιότητας κι αμέσως στάλθηκαν με mail οι συνταγές, ενώ όσοι θέλουν πάνε στα ιατρεία του οργανισμού για να το κάνουν, όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, ΟΓΑ, ταμείου εμπόρων κλπ, θα πρέπει να απευθυνθούν στο γιατρό τους για να τους κόψει συνταγή. Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα ωραία. Οι γιατροί σ’ αυτά τα ταμεία, στην πλειοψηφία τους έχουν ανοίξει μια φάμπρικα και περιμένουν με το χέρι απλωμένο σαν τους επαίτες, να εισπράξουν το αντίτιμο που έχουν ορίσει για κάθε συνταγή. Χωρίς αντίτιμο συνταγή δεν κόβεται, ακόμη κι από εκείνους που πληρώνονται από το δημόσιο.
Για την επαρχία η ταρίφα των γιατρών που κόβουν στα χωριά τις συνταγές, είναι για κάθε συνταγή στα 5€ και περιμένουν ουρές οι ασφαλισμένοι έξω από τα ιατρεία.
Στην Αθήνα, που η ζωή είναι πιο ακριβή και οι απαιτήσεις όλων μεγαλύτερες, η ταρίφα ανεβαίνει και φτάνει στα 10€ ανά συνταγή. Η απάντηση των γιατρών είναι ότι, γι' αυτή τη δουλειά ο ΕΟΠΥ δεν τους πληρώνει, άρα κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη κι αυτός είναι ο ασφαλισμένος. 
Μα δέκα ευρώ κοστίζει το εμβόλιο. Τότε δεν είναι δωρεάν. Ας το άφηναν ελεύθερο να το παίρνει ο κόσμος και μόνος του και να μη του κοστίζει η συνταγή όσο και το εμβόλιο. Να μην έχει και την υποχρέωση προς το κράτος που του δίνει δωρεάν και στο τέλος να το πληρώνει με έμμεσο τρόπο, δίνοντας μπαξίσι στους γιατρούς.
Αυτό τελικά είναι δώρο για τους γιατρούς και όχι για τους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση