GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με το «ψάρεμα» στους λογαριασμούς των πελατών της Eurobank...

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος   Έχει βγει πριν λίγα λεπτά στα ελληνικά ΜΜΕ ότι «χάκερς έχουν σπάσει τα συστήματα ασφαλείας της Eurobank»...

Έχει βγει πριν λίγα λεπτά στα ελληνικά ΜΜΕ ότι «χάκερς έχουν σπάσει τα συστήματα ασφαλείας της Eurobank». ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Η μέθοδος phishing λειτουργεί ως εξής: ο κακόβουλος κυβερονεγκληματίας φτιάχνει μια σελίδα που μοιάζει με εκείνη της Eurobank, τη στήνει σε έναν άσχετο server (συνήθως σε Αφρική/Ασία ή ακόμη και σε servers δυτικών χωρών με κενά ασφαλείας) και έπειτα στέλνει μαζικά emails σε χρήστες προσπαθώντας να τους πείσει ότι πρόκειται για το πραγματικό site της Eurobank ώστε να συνδεθούν στο e-banking τους. Εκεί γίνεται η υποκλοπή των δεδομένων και ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ SITE ΤΗΣ EUROBANK.
Αν ήμουν υπεύθυνος της Eurobank θα κυνηγούσα άμεσα να κατέβουν τα δυσφημιστικά αυτά δημοσιεύματα. Αν ήμουν δημοσιογράφος, θα ντρεπόμουν να δημοσιεύω τέτοια πράγματα (και μάλιστα σε κάποια σημεία ανορθόγραφα).


-----------------------------------------
Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Eurobank μέσω της οποίας θέλησε να ενημερώσει τους πελάτες της πως όλα τα συστήματά της είναι ασφαλή και παράλληλα να τους επιστήσει την προσοχή σχετικά με την περιήγησή τους στα διάφορα κακόβουλα στοιχεία του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, η Eurobank ενημέρωσε πως τα συστήματα της "και ειδικά το ebanking και mbanking" είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από χάκερς ή άλλους κακόβουλους χρήστες.
Επίσης, εφιστά την προσοχή των πελατών της "να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο", καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.
Καταλήγοντας, η τράπεζα τονίζει πως "ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση