GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ δηλώσεις Ερντογάν! H ΓΑΛΛΙΑ ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα...

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε η γαλλική προεδρία τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση τ...

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε η γαλλική προεδρία τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο» σχολίασε το Ελιζέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές» πρόσθεσε η γαλλική προεδρία, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Η γαλλική προεδρία παρατήρησε «την απουσία συλλυπητήριων μηνυμάτων και μηνυμάτων συμπαράστασης εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας μετά τη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί», του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε πριν από μία εβδομάδα κοντά στο σχολείο του, στα προάστια του Παρισιού.

Το Ελιζέ στάθηκε επίσης στις «πολύ προσβλητικές δηλώσεις (σ.σ. του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) τις τελευταίες ημέρες, ιδίως το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα».

Η γαλλική προεδρία ζήτησε εκ νέου σήμερα από την Τουρκία «να βάλει τέλος στις επικίνδυνες περιπέτειές της στη Μεσόγειο και την περιοχή» και κατήγγειλε την «ανεύθυνη συμπεριφορά» της Άγκυρας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Αξιώσεις έχουν τεθεί. Ο Ερντογάν έχει δύο μήνες για να απαντήσει. Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν στο τέλος του έτους», ανέφερε επίσης το Ελιζέ σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν: Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Νωρίτερα, αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Προ ημερών, ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό», προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση