GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ! ΓΙΑΤΙ οδηγείται σε αδιέξοδο η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2...

Κατερίνα Πάντα   1. O τεως ένθερμος υποστηρικτής των δικτύων 5G της Huawei η Γερμανία σιγά αλλά σταθερα αλλάζει ρότα. Ανακοινώνει ότι σχεδι...

1. O τεως ένθερμος υποστηρικτής των δικτύων 5G της Huawei η Γερμανία σιγά αλλά σταθερα αλλάζει ρότα. Ανακοινώνει ότι σχεδιάζει αυστηρότερη επίβλεψη των προμηθευτών δικτύων τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι, ενώ δεν απαγορεύουν ρητά την Huawei, ουσιαστικά την αποκλείουν, να μπορέσει διατηρήσει τη θέση της στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης. Ενώ κι άλλα Ευρωπαικά κράτη της γυρίζουν την πλάτη και οι λόγοι που επικαλούνται είναι οι ίδιοι με των Αμερικανών. Τρύπες σε συστήματα ασφαλείας και πιθανές υποκλοπές και παρακολουθήσεις.
2. O τέως ένθερμος υποστηρικτής & συμπαραγωγός του Ρώσικου αγωγού Nord Stream 2 η Γερμανία, δείχνει να κάνει και πάλι στροφή 180 μοιρών.
Μετά την απόπειρα δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της έκανε λόγο για πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ενώ η "ευαισθητούλα" Γερμανία δεν αποκλείει τώρα το πάγωμα των εργασιών του Nord Stream 2. Λες και την ένοιαζε ένας άνθρωπος εμπρός στα τεράστια ενεργειακά συμφέροντα και τα κεφάλαια που ξοδεύτηκαν ως τώρα καθώς ο αγωγός εμπαινε στην τελευταία φάση του.
Πέντε δυτικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού, η γαλλική Engie Energy, η γερμανική Uniper, η αυστριακή OMV, η αγγλο-ολλανδική Shell και η γερμανική Wintershall ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια ως τώρα.
Και το κερασάκι για να ζορίσουν περισσότερο τα πράγματα, η Πολωνική αντιμονοπωλιακή αρχή (UOKiK) ανακοίνωσε σήμερα πως επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ 6,45 δισεκ. ευρώ στην Gazprom για την κατασκευή του αγωγού αερίου Nord Stream 2, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαικών εταιρειών.
Bingo!
Το ότι και στις 2 περιπτώσεις ήταν εξ' αρχής εντελώς αντίθετες οι ΗΠΑ απειλώντας με κυρώσεις, σε αντίθεση με την Γερμανία, δεν παίζει κανένα ρόλο (lol).
Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι η Γερμανική ΕΕ σε μεγάλα θέματα & συμφέροντα κάνει παιχνίδι μόνη της.
ΥΓ. Η κατασκευή του αγωγού έχει σταματήσει από τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ο ελβετικός κατασκευαστής αγωγών Allseas σταμάτησε το έργο του μετά από απειλές στοχευμένων κυρώσεων στις ΗΠΑ.
Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας Uniper, ένας από τους πέντε χρηματοοικονομικούς εταίρους της Gazprom στο έργο, παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο αγωγός. Το έργο αν και ολοκληρώθηκε πάνω από 90% έχει βαλτώσει και απομένουν πολλά να γίνουν. Ας πούμε ποια εταιρεία διαχείρισης του σε περίπτωση ολοκληρωθεί, θα μπορέσει να αντεξει τις Αμερικανικές κυρώσεις. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν Ρώσικη εταιρεία, αλλά επίσης δεν ξέρουν πως μια ευρωπαική θα τα βγαλει πέρα με τις κυρώσεις. Το θεμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Και η υπόθεση Ναβάλνι είναι το πιθανό τέλειο άλλοθι υποχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση