GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!» ΔΙΝΟΥΝ 120 εκατ. ευρώ στην Aegean...

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για στήριξη της Aegean, που όμως περιλαμ...


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για στήριξη της Aegean, που όμως περιλαμβάνει μια βασική προϋπόθεση: η συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων στο όποιο πακέτο καταλήξει να παράσχει, είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει οποιαδήποτε κρατική υποστήριξη. 

Συγκεκριμένα, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποζημίωση προς την Aegean της τάξης των 120 εκατ. ευρώ για τη χρονική περίοδο κατά την οποία λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων για ολικό lockdown της χώρας, αλλά και συνολικά των περιορισμών σε όλη την Ευρώπη, η εταιρεία είχε πρακτικά μηδενική δραστηριότητα, με την προϋπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, να υπάρξει και συμμετοχή των μετόχων. Η ιδιωτική συμμετοχή αναμένεται να γίνει παράλληλα και πιθανότατα με τη διενέργεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατ’ ελάχιστον 60 εκατ. ευρώ, ήτοι 50% της κρατικής αποζημίωσης, εφόσον τελικά το ποσό που θα καταβάλει το Δημόσιο διαμορφωθεί πράγματι στα 120 εκατ.
Επιπλέον, δε, το Δημόσιο θα λάβει warrants (δικαιώματα προαίρεσης για μετοχές της εταιρείας) αποκτώντας τη δυνατότητα να επιλέξει μετά την πάροδο διαστήματος που μένει να διευκρινιστεί –αλλά υπολογίζεται πως δεν θα είναι μικρότερο των δύο ούτε μεγαλύτερο των πέντε ετών– να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς των μετοχών αυτών σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή στην οποία θα διαπραγματεύεται η μετοχή στο μέλλον, με αυτονόητα οικονομικά οφέλη για τα δημόσια έσοδα.

Υπενθυμίζεται πως η Aegean, για να στηρίξει και να ενισχύσει τη ρευστότητά της στην πρώτη φάση της πανδημίας, αξιοποίησε τα οριζόντια μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας και κυρίως τα μέτρα για την απασχόληση των εργαζομένων. Επιπλέον, προέβη σε δανειοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας χρήση του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19, όπως ίσχυε για όλες τις επιχειρήσεις. Οι επιπτώσεις ωστόσο που διαφαίνονται και από τη δεύτερη φάση της πανδημίας φαίνεται ότι τελικά έπεισαν και τη διοίκηση της Aegean να υποχωρήσει από την αρχική της τοποθέτηση και να αποδεχθεί τα warrants.

1 σχόλιο

  1. Και 500 χιλιαρικα για το Λοιμωδων στη Θεσσαλονικη να λειτοργησει και να μη πεθαινουν τα ανθρωπακια του Θεου τιποτα,σκουληκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση