GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 16,6 ΕΤΩΝ! ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ο (πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών) Προκόπιος Μπούμπας...

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο τ...


Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών ιερέα Προκόπιος Μπούμπας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κακοδιαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές αντίθετα με τους δύο συγκατηγορούμενους του οι οποίοι καταδικάστηκαν μεν σε ποινές κάθειρξη 13 και 9 ετών ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.
- Στον πρώην γραμματέα του Ιδρύματος, Αντώνη Διονυσόπουλο, επιβλήθηκε ποινή 13 ετών και 2 μηνών
- Στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών.



Η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Γηροκομείου είχε ερευνηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, έπειτα από εντολή της τότε εισαγγελέως Ελένης Ράικου, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2015 προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων στους οποίους καταλόγιζαν σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμους του.

Από τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι εισαγγελείς Διαφθοράς προέκυψε πως οι τρεις υπεύθυνοι του Ιδρύματος άφησαν αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Γηροκομείο τα οποία είτε δεν μίσθωναν καθόλου αφήνοντας τα χωρίς συντήρηση είτε μίσθωναν σε πρόσωπα του κύκλου τους με ελάχιστα μισθώματα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ είχαν αναληφθεί από λογαριασμούς του ιδρύματος με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων είχαν εντοπιστεί ποσά έως 200 χιλιάδων ευρώ, που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν.

Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και τα μέλη Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη, ενώ την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και η εισαγγελέας Ελένη Βασιλειάδου, η οποία στην αγόρευσή της είχε αναδείξει το θάρρος της βασικής μάρτυρα κατηγορητηρίου, Ένης Πραστάκου, και είχε τονίσει ότι ο Πρ. Μπούμπας ακολούθησε πρακτικές εναντίον των μαρτύρων που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως ιερέα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα» και είχε τονίσει τη σύμπνοια και τις κοινές γραμμές που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου», είχε υποστηρίξει.

Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. το επίμαχο διάστημα καθώς η έδρα έχει αναφέρει ότι προτίθεται τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν προς διερεύνηση σε εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση