GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΔΙΕΞΟΔΟ! ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΑΞΗ 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα...

Προς επίταξη οδεύουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη καθώς η σχετική διορία της κυβέρνησης για οικειοθελή παραχώρησή του...


Προς επίταξη οδεύουν 200 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη καθώς η σχετική διορία της κυβέρνησης για οικειοθελή παραχώρησή τους ενόψει της επείγουσας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, εξέπνευσε στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Σε αυτό ουσιαστικά αναφερόταν ότι μετά την αρνητική τους στάση στις έγγραφες αλλά και προφορικές προσκλήσεις για εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούντο έως τις 9 το βράδυ να ορίσουν εκείνοι τις 200 ΜΕΘ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή νοσηλεία των ασθενών και να αποφευχθούν τα αναγκαστικά μέτρα της καθολικής επίταξης.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες κλινικών στη Θεσσαλονίκη αρνούνται την νοσηλεία ασθενών με COVID-19, με το επιχείρημα ότι αφενός υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού και αφετέρου ότι το προσωπικό των κλινικών δεν διαθέτει την εμπειρία νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρ. Σαραφιανού ο οποίος αφού γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο είχε ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε ουσιαστικά την άρνηση των ιδιοκτητών.

«Το προηγούμενο Σάββατο», είπε , «είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες, αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με COVID-19 με αυτούς χωρίς COVID-19. Δεν έχουμε άλλωστε την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση